Vágólapra másolva!
Nincs már százszázalékos csapat a Premier League-ben, mivel a hatodik fordulóban a címvédő Arsenal hazai pályán csak 2-2-es döntetlenre volt képes az idei szezonban nagyszerűen teljesítő Bolton ellen. A Crystal Palace ezúttal a Manchester Citytől kapott ki hazai pályán, míg a West Bromwich egy három kiállítást hozó meccsen mentett pontot a Fulham ellen.

Az Arsenal öt győztes meccs, valamint imponáló, 19-5-ös gólkülönbség birtokában fogadta az ősz eddigi legkellemesebb meglepetését, a forduló előtt a dobogó legalsó fokán tanyázó Boltont. A vendég Wanderers rendkívül kulturált futballal fékezte meg az Ágyúsok kezdeti rohamait, azonban a Highburyben napjainkban ez is kevés ahhoz, hogy egy csapat megőrizze kapuját a góltól. Elég volt egyetlen labdaeladás, és egy remek passz után az egyedül kiugró Henry megszerezte a vezetést a piros-fehéreknek.

Sam Allerdyce csapata kibekkelte a félidő hátralévő részét, hogy a szünetbeli szusszanást követően nekigyürkőzzön a lehetetlennek tűnő feladatnak, az egyenlítésnek. Rögtön a 47. percben gólt serezhettek volna a vendégek, ekkor azonban a sorfal még mentette Okocha kiváló pozícióból elvégzett szabadrúgását. A 63. percben már semmi sem segített az Arsenalon, és egy szögletet követően az előrehúzódó Jaidi - az árnyékra mozduló Lehmann kapus hathatós segítségével - a kapu közepébe bólintott.

Az egyenlítést követően azonnal megrázta magát Arsene Wenger együttese, és mindössze három perccel később egy formás támadást követően Pires találatával ismét előnyhöz jutott. Sok csapat talán összeomlott volna, de egyrészt ugye Angliában vagyunk, másrészt ez az idei Bolton igen jól felépített, romosnak egyáltalán nem nevezhető csapat. Nem is adták fel Ivan Campóék, és bátorságuknak meg is lett az eredménye: öt perccel a lefújás előtt a cserecsatár, Henrik Pedersen ismét egyenlíteni tudott.

A hátralévő időben az Arsenal mindent megpróbált a győztes gól megszerzése érdekében, azonban Bergkampéknak nem sikerült még egyszer bevenniük Jäskelainen kapuját így maradt a meglepő - a játék képe alapján azonban igazságtalannak nem nevezhető - döntetlen.

A Torghelle Sándort a soraiban tudó Crystal Palace "hatpontos" meccset játszott az idei szezonban ismét jócskán várakozás alatt teljesítő Manchester Cityvel. A Kékek edzőjükért is hajtottak a Selhurst Parkban, hiszen hírek szerint Kevin Keegan csak egy esetleges győzelemmel mondhatta volna magát a továbbiakban is élvonalbeli menedzsernek. Torghelle Sándor sokat tehetett volna azért, hogy a Hatalmas Egér szombat estétől az állástalan edzők táborát gyarapítsa, azonban a meccs első igazi gólhelyzetét sajnos csúnyán elpuskázta a magyar válogatott csatára.

A kezdeti bizonytalankodást követően mindinkább összekapta magát a vendégcsapat, és fokozatosan átvette a játék irányítását. Az első játékrészben ez még mutatkozott meg gólokban, a második félidőben azonban kilenc perc alatt kétgólos előnyt szereztek Anelkáék. Johnson tizenegyesből még szépített ugyan, azonban a hajrát már Torghelle nélkül abszolváló Palace nem tudta megmenteni az egyik pontot sem, így már a hatodik forduló után kezd meglehetősen kilátástalan helyzetbe sodródni a londoni csapat.

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion ugyan ezúttal sem tudott győzni - így továbbra is nyeretlen a bajnokságban -, de már a negyedik döntetlenjét játszotta, így ha szűken is, de gyűjtögeti a pontokat Gary Megson csapata.

A mostani őrült derbin ráadásul az iksznek is örülhettek a Hawthornsban, hiszen Nvankwo Kanu a 88. percben egyenlített ki a Fulham 1-0-s előnyét. Gera Zoltán a 72. percben váltotta Albrechtsent, a valódi összecsapást pedig három piros lap - 1-2 megoszlásban - színesítette.

Újabb csúcsot vett célba az Arsenal/sport/focivilag/20040917bajnokijara.html?pIdx=2