Társoldalunk:

A Sopron súlyos vereséget mért az Újpestre

2004.09.19. 13:47

Ferencváros - Nyíregyháza 5-0 (2-0)
Üllői út, 4000 néző
vezette: Fábián
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Botis - Zavadszky, Rósa D. (Somorjai, 63.), Kapic (Zováth, 55.), Kiss - Bajevszki (Sowunmi, 70.), Tőzsér, Penksa 
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Hegedűs, Princeton (Laskai, 31.), Pintér - Csillag, Némedi, Cipf (Turóczi, 54.), Márton - Terjék, Lehoczky
gól: Zavadszky (9., 53.), Bajevszki (19.), Penksa (55.), Sowunmi (75.)
sárga lap: Lakatos (36.), Pintér (56.)

9. perc: egy hosszan keresztbe ívelt labdát Bajevszki fejelt a 16-os előterébe és a remekül érkező Zavadszky a rosszul kiinduló Németh fölött a hálóba emelt (1-0).

19. perc: Lipcsei tette ki a labdát a bal oldalon helyezkedő Kiss Gy. elé, aki remekül tálalt az ötösön érkező Bajevszkihez, s a csatár a kapu bal oldalába fejelt (2-0).

53. perc: Kiss Gy. remek beadását követően a középen üresen érkező Zavadszky 7 méterről a kapu jobb oldalába passzolt (3-0). 

55. perc: Bajevszki tört be a vendég 16-oson belülre és a védők csak szabálytalanul tudták megállítani, amiért Fábián játékvezető a 11-es pontra mutatott. Penksa első kísérletét ugyan Németh kapus még nagy bravúrral hárította, de a kipattanóra ismét Penksa érkezett és 3 méterről a kapu közepébe gurított (4-0). 

75. perc: egy remek keresztlabda után a csereként beállt Sowunmi fejjel megelőzte a rossz ütemben kilépő Némethet, majd 5 méterről a kapuba fejelt (5-0). 

A hazaiak az első pillanattól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést. A találkozó egyetlen igazi kérdése az volt, hogy a Ferencváros mikor szerzi meg a vezetést, hiszen ezután a nyíregyháziak kénytelenek voltak kitámadni az egyenlítés érdekében, ám újabb zöld-fehér találat született.

A második félidőben a hazaiak mindent elkövettek azért, hogy kiszolgálják szurkolóikat és ez látványos, szép akciók után sikerült is. Ezen az estén a zöld-fehéreknek szinte minden megmozdulásuk eredményes volt, míg a nyírségiek szinte semmit sem tudtak megvalósítani elképzeléseikből.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK