Vágólapra másolva!
Nem csak az Arsenal veszítette el tökéletes mérlegét a hét végén, hiszen további három európai együttes is hasonlóan járt. Franciaországban a hatodik játéknap megint új listavezetőt hozott a Monaco képében, Finnországban viszont már az aranyérem sorsa is eldőlt, a bajnoki címet az FC Haka Valkeakoski szerezte meg.

Angliában a hét végén az Arsenal elveszítette százszázalékos mérlegét, de nem az Ágyások jártak így Európában: a kontinensen további három bajnokságban fordult elő, hogy egy olyan csapat veszített pontot, amely eddig mindegyik meccsét megnyerte. Ráadásul mind a három gárda (a lengyel Wisla Kraków, a skót Celtic FC és a török Trabzonspor) is egyaránt a hatodik fordulóban hibázott először.

A legnagyobb meglepetést a fenti három együttes közül a Celtic okozta, hiszen a Kelták kiemelkednek a skót pontvadászat mezőnyéből, és a Hibernian ellen természetesen mindenki győzelmet várt a glasgow-iaktól, még idegenben is. Ehelyett azonban a csapatnak még az egy pontért is alaposan meg kellett küzdenie Edinburgh-ban: a Hibs kétszer is vezetést szerzett az első félidőben (elsőre a Celtic védője, Bobo Baldé juttatta saját kapujába a labdát), és bár a vendégek mindkétszer villámgyorsan egalizáltak, a győztes találatot nem sikerült megszerezniük a második játékrészben.

Sztilian Petrov és Stanislav Varga is nagy helyzetet hagyott ki a szünet után, ám maradt a döntetlen, és ezzel odalett a Celtic makulálatlan mérlege. Túl nagy katasztrófa persze nincs a Kelták háza táján, hiszen előnyük így is négy pont a nagy rivális Rangersszel szemben.

Lengyelországban az eddig elképesztően szereplő Wisla Kraków (öt mérkőzésből öt győzelem, 21-1-es gólkülönbség) viszont rangadót játszott, hiszen ellenfele az előző idényben harmadik helyen végzett Amica Wronki volt. A két UEFA-kupa résztvevő meccse sokáig gól nélküli döntetlenre állt, ám kevéssel a lefújás előtt úgy tűnt, hogy a krakkóiak begyűjtik a három pontot, hiszen gólvágójuk, Tomasz Frankowski a 71. percben megszerezte a vezetést: a csatárnak ez volt a 11. találata az idény során.

A győzelem azonban mégsem jött össze a Wislának, mert az Amica öt perccel a vége előtt tizenegyeshez jutott, amit Jacek Dembinski értékesített is, így a végeredmény 1-1 lett. A pontvesztés azért is érzékenyen érintette a listavezetőt, mert a bajnokságban akad még egy gárda, amely eddig mindegyik meccsét megnyerte, igaz, a Groclin Grodzisk eggyel kevesebb mérkőzést játszott, így egyelőre "csak" a második helyen áll.

Ami Törökországot illeti, a Trabzonspor eddigi szereplése hatalmas szenzáció volt, hiszen bár a gárda az előző szezonban is remekelt, és második lett, kevesen gondolták volna, hogy öt forduló után maximális pontszámmal áll majd az élen. A sorozat végül a hatodik játéknapon szakadt meg, a Gaziantepspor ellen hazai pályán csak egy gól nélküli döntetlenre futotta a gárda erejéből, és mivel a Fenerbahce nyerni tudott, így meg is előzte a trabzoniakat.