Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetői hétfői tanácskozásukon elfogadták a labdarúgócsapat edzőjének, Jose Antonio Camachónak a lemondását. Az új tréner az eddigi segédedző, Mariano Garcia Remón lesz.

A spanyol sztáregyüttest mindössze négy hónapig irányító szakember vasárnap döntött a távozás mellett, miután sok kritika érte őt és tanítványait a gyenge szezonkezdet és elsősorban a mutatott játék miatt.

"Elfogadtuk a lemondását, ám Camacho a jövőben is a klubnál fog dolgozni. Azt is szeretném bejelenteni, hogy a gárdát az eddigi segédedző Mariano Garcia Remón dirigálja majd az Osasuna elleni keddi bajnokin" - mondta Florentino Perez elnök a rendkívüli elnökségi ülés után. "Nem átmeneti megoldásról van szó, azt akarjuk, hogy Remón az idény végéig vagy még tovább maradjon a posztján. Már Carlos Queiroz távozásakor felmerült, hogy ő legyen az utód, de akkor ez a terv még nem valósult meg. Ő olyan mint Vicente del Bosque: igazi madridi."

"Két ok miatt döntöttem úgy, hogy vállalom a feladatot: egyrészt mert erre személyesen Camacho barátom kért meg, másodsorban pedig az elnök úr is ezt akarta" - fogalmazott Remón, az új tréner.

"Nagyon szimpatikus, kedves ember volt, sajnálom, hogy elmegy tőlünk, mert jól kijöttünk egymással" - mondta Camachóról David Beckham, a Real Madrid angol világsztárja. "Mindenestre, ez az ő döntése, tehát el kell fogadnunk. Nem hinném, hogy forradalmi változások következnének be, de az öltözőben egységes a hangulat: győzelemre van szüksége a csapatnak. Ami a BL-találkozót illeti, igaz, hogy idegenben kikaptunk, de idehaza kiköszörülhetjük a csorbát, hiszen a világ legjobbjai közül jónéhányan itt futballoznak".

Az 54 éves Remón 1971 és 1981 között 177 bajnoki és 27 európai kupameccsen őrizte a madridiak hálóját. Hét bajnokságot, három Király-kupát és két UEFA-kupát nyert a csapattal. A Dinamo Kijev elleni parádés alakításért, az "Ogyessza macskája" becenevet kapta.

A lemondott vezetőedző, aki 1973 és 1989 között 414 bajnokin játszott a Real Madridban, korábban már ült a kispadon: 1998. június 11-én írt alá, majd 23 nappal később otthagyta a "királyi gárdát", mert összerúgta a port Lorenzo Sanz elnökkel. Camacho a Real utóbbi 25 éves történetének egyetlen edzője, aki önként távozott a vezetőedzői posztról, ráadásul kétszer is.

Az elmúlt szezonban nagy csalódásra trófea nélkül zárt csapat a mostani kiírást két nehézkes bajnoki győzelemmel kezdte, ám szerdán a Bajnokok Ligája első fordulójában 3-0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől, majd szombaton bajnokin 1-0-ra az Espanyoltól.