Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája első fordulójában, múlt szerdán botrányos körülmények között félbeszakadt AS Roma-Dinamo Kijev összecsapást 3-0-s eredménnyel az ukrán együttes nyerte. A bizottság határozata értelmében a római együttes a két következő hazai BL-meccsét zárt kapuk mögött köteles lejátszani.

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága római szempontból akár enyhének nevezhető ítéletet is hozott, amikor úgy döntött, mindössze két hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésre zárja be a Stadio Olimpicót. Ennek értelmében a Roma november 3-án a német Bayer Leverkusent, majd december 8-án a spanyol Real Madridot zárt kapuk mögött fogadja.

Az idei szezon nyitóösszecsapásán ugyanis egy néző a szünetben fejbe dobta Anders Frisk játékvezetőt, aki sérülése következtében nem vállalta a folytatást. Szakértők az esetet követően azt sem tartották kizártnak, hogy a Romát kizárják, ám a fővárosi klub szerencséjére nem ez történt.

A találkozót (amely 0-1-es állásnál szakadt félbe) végül a vendég Dinamo Kijev javára igazolta az UEFA, ráadásul 3-0-s eredménnyel. A Maris Verpakovskis ellen szabálytalankodó s Frisk által kiállított Philippe Mexes két meccsen nem szerepelhet, így ő kihagyja a Leverkusen elleni meccs mellett a következő, szeptember 28-i Real Madrid elleni idegenbeli találkozót is.

"Az AS Roma fellebbezhet, de reméljük, nem fog. Nagyon súlyos ítélet ez a klub számára, reméljük, sikerül rendet tenni, mert nem szeretnénk, ha a botrány megismétlődne" - nyilatkozta Rob Faulkner, az UEFA szóvivője.

Az ítélet ellen szeptember 24-ig, péntekig nyújthat be fellebbezést az olasz klub, amely közleményében úgy fogalmazott, elégedett az ítélettel.

[origo]/(MTI)