Vágólapra másolva!
Fehér Miklósnak, a Benfica idén január 25-én elhunyt labdarúgójának 5008,24 eurónyi adóhátraléka volt a portugál állammal szemben. A lisszaboni klub vezetősége úgy határozott, hogy játékosa emlékére kifizeti ezt a mintegy 1,25 millió forintnyi összeget. A portugál törvények értelmében ugyanis az adóhátralék az adós halála következtében nem válik semmissé.

Az adóhátralék a 2000-2002 közötti időszakban keletkezett, amikor Fehér a Porto szerződtetett labdarúgója volt. A portugál adóhivatal ezért idén augusztus 31-én lefoglalta a néhai labdarúgó tulajdonát képező lisszaboni házat, amely a portugál főváros Restelo nevű negyedében, az ottani Rózsadombon épült.

"Fehér Miklós emlékének tiszteletére a Benfica kifizeti azt az összeget, amellyel labdarúgónk a portugál adóhivatalnak tartozott. Annak ellenére kifizetjük a mintegy ötezer eurót, hogy Miklós nem a mi játékosunk volt, amikor az adóhátralék keletkezett" - szól a klub csütörtökön kiadott közleménye.

A portugál jog szerint Fehér Miklós örökösei a szülei, mivel a játékos nőtlen volt. Így az a bizonyos lisszaboni ház is rájuk szállt. Most, hogy a klub kifizeti az ötezer eurót, a Fehér család szabadon rendelkezhet az ingatlannal.

Ch. Gáll András