Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok Milan Lazio elleni vendégjátéka ígérkezik a legnagyobb rangadónak a topligák hétvégi párosításai közül, bár lesz látnivaló a Stuttgart-Leverkusen, a Middlesbrough-Chelsea vagy az Athletic Bilbao-Real Madrid mérkőzéseken is.

Olaszországban a forduló rangadója a vasárnap esti Lazio-Milan mérkőzés lesz. A hazaiak várakozáson felül teljesítenek eddig, hiszen sokan előre lesajnálták a nyáron meggyengült rómaiakat, akik három forduló után veretlenül állnak. A Milan a "karoljuk fel az újoncokat" jelszóval kezdte az idényt, a Livorno elleni döntetlen is meglepetés volt, de a Messinától a San Siróban elszenvedett 2-1-es vereség sokkolta a Milan-drukkereket. A Sasoknál Cesar és Peruzzi sérülés, Rocchi eltiltás miatt hiányzik majd, a piros-feketék ugyanakkor a legjobb tizeneggyel indulnak harcba, így ott lesz a kezdő tizenegyben Pippo Inzaghi is, aki öccse csapata ellen szeretné megszerezni első gólját.

A listavezető Juventus nem mehet biztosra a Palermo ellen, bár Fabio Capello csapata eddig hiba nélkül teljesített, és a Stadio Delle Alpiban is esélyesebb az újoncnál. Csak két vetereán védő, Montero és Ferrara hiányzik a csapatból, bár kérdés, hogy hiányoznak -e egyáltalán, hiszen gólt sem kaptak eddig a zebrák. A szicíliaiak veretlenül várják a torinói túrát, és bizakodásra adhat okot, hogy az Inter ellen sem ijedt meg a rózsaszín-fekete alakulat.

Apropó, Inter. A kék-feketék hét közben kibrusztolták az első győzelmüket Bergamóban, és most azzal a Parmával találkoznak, amely eddig a Messina elleni döntetlent tudja csak felmutatni. (igaz, ezt akár bravúrnak is tekinthetjük, ismerve a Messina Roma és Milan elleni eredményét) A milánóiaknál a Gamarra, Mihajlovic, C. Zanetti, Kily Gonzalez kvartett kényszerül a lelátóra, a vendégeknél pedig Cardone pihen a hétvégén. Nagy kérdés, hogy magára talál -e Gilardino, aki az olimpia után egyelőre nincs bombaformában, illetve, hogy tudják -e a pármaiak tartani a gólokat mostanában ipari mennyiségben termelő Adrianót.

Az óriásölő Messina ezúttal a Chievót lepné meg, mindkét csapat megúszta eddig zakó nélkül, úgyhogy talán csak a hazai pálya miatt tűnik esélyesebbnek az újonc. Déli derbi lesz Leccén, ahol a Zolát újra bevető Cagliari a Leccéhez látogat, amelyben Bozsinov és Giacomazzi eddig kiválóan pótolja az eligazoló Chevantont. A Roma kissé beragadt a rajtnál, bár Bolognában így is kötelező begyűjtenie a három pontot a Farkasoknak, ha nem akarnak már az elején leszakadni az élbolytól. A Bologna két vereség után összekapta magát, és győzött Parmában, de Signori távozásával vezérét vesztette Mazzone csapata.

A Sampdoria és a Brescia egyelőre nullapontos, és könnyen így maradhat a forduló után is, mivel Firenzében és Udinében nem könnyű vendégként pontot rabolni. A Livorno és az Atalanta szinte teljesen egyformán áll, most egymás ellen eldönthetik, ki a jobb, a Siena pedig abban reménykedhet, hogy a tavalyi döntetlen után idén sikerül lenyomni a Regginát.