Vágólapra másolva!
Továbbra is nyeretlen az újonc Nyíregyháza a labdarúgó Arany Ászok Ligában, miután a bajnokin most debütáló Szabó András, Détári Lajos edzőpárossal 2-0-ra kikapott otthon a Debrecentől. Az Újpest a Viharsarokban ütötte ki a Békéscsabát, míg a Győr Diósgyőrből hozta el a három bajnoki pontot.

Arany Ászok Liga, 7. forduló:
Nyíregyháza - Debreceni VSC Megaforce 0-2 (0-0)
Nyíregyháza, 7000 néző
v.: Hanacsek
Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Tejnóra, Hegedűs, Szatke - Laskai (Turóczi 72.), Márton (Lehoczki 74.), Miskolczi (Némedi 66.), Cipf - Daró, Terjék
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth (Nikolov a szünetben), Éger, Komlósi, Szatmári (Madar a szünetben) - Dombi, Sándor, Kiss Z., Halmosi - Kerekes (Sitku 83.), Bogdanovic
gól: Dombi (56.), Kerekes (65.)
sárga lap: Lakatos (40.), illetve Bernáth (27.), Dombi (28.), Éger (66.)

21. perc: Kiss 20 m-es bombáját bravúrral védte Németh.

23. perc: Cipf bal oldali beadását Terjék 6 m-ről alig fejelte mellé.

56. perc: Dombi remek labdával ugrott ki középen és 12 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

65. perc: Kerekes jó ütemben lépett ki a védők között és 14 m-ről a kifutó Németh fölött a kapuba emelt (0-2).

Détári Lajos, a hazaiak szakmai tanácsadója alaposan felforgatta az együttest, hiszen a héten leigazolt Tejnóra és Daró is a kezdőcsapatba került. Nem kis meglepetésre az első 20 perc a nyíregyháziaké volt, aztán kiegyenlítettebb lett a játék. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a kapusok nem hibáztak.

A második félidőben nagyot változott a játék képe, a debreceniek fölénybe kerültek és egymás után dolgozták ki a helyzeteket, amelyekből kettőt értékesíteni is tudtak. A Nyíregyházának is lett volna esélye a gólszerzésre, ám ez nem sikerült, így Détári Lajos vereséggel mutatkozott be a hazaiaknál.