Vágólapra másolva!
Öt döntetlen után Hamburgban kikapott a Hertha labdarúgócsapata, míg a Mainz együttese - Bódog Tamással soraiban - hazai pályán 1-1-et játszott az esélyesebbnek vélt Dortmund ellen a Bundesliga 6. fordulójában.

A Bundesliga 6. fordulójának vasárnapi mérkőzésén, Mainzban kilenc percnek kellett eltelnie, hogy gól szülessen, ám a hazaiak pechére a Dortmund szerzett vezetést. Jensen a térfél közepéről ívelt középre, Koller pedig felugorva s mindenkit megelőzve 13 méterről csúsztatott a jobb alsó sarokba (0-1)

Négy perccel később Kehl és Babatz összecsapása okozott izgalmakat, utóbbi, mainzi játékos a földön maradt, szemmel láthatóan elveszítette eszméletét, Wache kapus pofozgatta, majd üvöltött az orvosi stábnak, hogy siessen. Babatzot hordágyon levitték, majd mindenki megrökönyödésére három perccel később játékra jelentkezett ismét...

A Dortmund sokkal veszélyesebben játszott, Ewerthon egymaga több gólt is lőhetett volna, ám egyik kísérletesénél gyengén próbálta átemelni a hazaiak 195 m magas kapusát, majd a félidő vége előtt pár perccel hiába centerezet jól, az ügyetlenkedő védők által kapura pörgő labdát a már elvetődő Wache a gólvonalról paskolta ki.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első befejeződött, a Dortmund számtalan helyzetet puskázott el. Ewerthon ziccerekor Friedrich szerelt egészen pazarul, majd az 56. percben váratlanul egyenlített a Mainz. Babatz szabadrúgása nagy kavarodást okozott a 16-oson belül, végül Gerber emelt középre, s az érkező Auer fejjel nem hibázott (1-1).

Szinte a középkezdésből jöhetett volna a válasz, ám Odonkor hiába vágtatott 15 méteres előnnyel a kapu felé, gyatra lövése messze elzúgott keresztbe. Hiába támadta végig az utolsó perceket a vendégcsapat, a Mainz kihúzta 1-1-el, megőrizve ezzel hazai veretlenségét.

A nap másik mérkőzésén alaposan ráijesztett a berliniekre a házigazda Hamburg, ugyanis a japán légiós, Takahara már a 3. percben Fiedler kapujába fejelt (0-1). A 11. percben egyenlített a Hertha: Marcelinho becsapta Boulahrouzt, passzát pedig Müller értékesítette (1-1).

Úgy tűnt, ezúttal is kihúzza a már megszokott iksszel a Dárdai Pált nélkülöző együttes, ám a 80. percben Takahara keretbe foglalva a mérkőzést megszerezte a hamburgiak győztes találatát (2-1).

Egy hónapot ki kell hagynia Christian Ziegének, a Borussia Mönchengladbach csapatkapitánya ugyanis olyan szerencsétlenül ütközött Bradley Carnell-lel a Rostock elleni összecsapás 50. percében, hogy bokasérülést szenvedett.

eredmények, 6. forduló
Hamburg - Hertha 2-1 (1-1)
gól:
Takahara (3., 80.), illetve Müller (11.)

Mainz - Dortmund 1-1 (0-1)
gól:
Auer (56.), illetve Koller (12.)