Vágólapra másolva!
A diósgyőri labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság vezetője, Kuti István kedden több órás megbeszélést folytatott Gálhidi Györggyel, aki jelenleg az NBI/B-ben szereplő kecskeméti együttes vezetőedzője.  Ez azt jelzi, hogy a tulajdonos véglegesen döntött a trénerváltás kérdésében, ám egyelőre mégsem lehet tényként kezelni Kiprich József menesztését.

"Valóban tárgyaltunk Gálhidivel, aki pozitívan értékelte a felkérést, és hajlott a feladat vállalására. Szeretném leszögezni, hogy kényszerhelyzetben cselekszünk, hiszen hat mérkőzés után még nincs pontunk. Olyan edzőre van szükségünk, aki képes feltüzelni a labdarúgókat. Korántsem szeretnénk a felelősséget teljes mértékben Kiprich József nyakába varrni, hiszen roppant nehéz helyzetben kezdett dolgozni Diósgyőrött. Mégis lépnünk kell, mert fogynak a mérkőzések, és pontokra van szükségünk. Az edzőváltás ügyében egyébként szerdán vagy legkésőbb csütörtökön születik végső döntés" - nyilatkozta Ebedli Ferenc klubigazgató

A Balaton FC jogán szereplő diósgyőriek legutóbb szombaton szenvedtek 3-2-es vereséget a Győri ETO FC-től, a találkozó után szurkolói rendbontásra került sor, ezt a Magyar Labdarúgó Liga független fegyelmi bizottsága pénteken tárgyalja majd meg. Döntés nagy valószínűséggel leghamarabb csak október 5-én születhet.

"Nem szeretnék a dolgok elébe menni, de nem hiszem, hogy emiatt a legsúlyosabb büntetéssel, kizárással sújtana bennünket a liga. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy a biztonsági szolgálat megerősítését fogják kérni, illetve valamilyen büntetést rónak ki ránk" - mondta a Borsod Online érdeklődésére Ebedli Ferenc.

[origo]/(MTI)