Vágólapra másolva!
A szerda délelőtti pénztárnyitást hosszú sorok fogadták az Üllői úti stadionnál, ám a nagy érdeklődés miatt a Ferencváros-Millwall UEFA-kupa visszavágóra már csak az alsó sorokba lehetett jegyet kapni. Egy nappal a fellépés előtt Lipcsei Péter, a Fradi csapatkapitánya a szurkolók segítségében és a csapatban bízva továbbjutást vár a zöldektől. Dennis Wise együttese szerda este zárt kapuk mögött tréningezik az Üllői úton, míg másnap délelőttre a Puskás Ferenc-stadionba kért edzéslehetőséget.

A ferencvárosi játékosokat is kellően motiválja a hatalmas érdeklődés, a telt ház élménye.
"Valóban a régi szép időket idézi az érdeklődés. Semmiképpen sem szabad gól nélküli döntetlenre játszanunk, mert az könnyen megbosszulhatja magát. Az angolok ívelgetésére is kötelező felkészülnünk, nekünk viszont minimum úgy kell futballoznunk, ahogy azt Londonban, Wise gólja után tettük. Szívvel és ésszel kell játszanunk, a labdát főként a földön tartva, hiszen az angolokat elsősorban kipasszolva lehet megverni. A londoninál lényegesen felszabadultabban, bátrabban és csak győzelemre szabad játszanunk" - mondta Lipcsei Péter, az FTC csapatkapitánya.

A zöldek középpályás sorából az angolok ellen két alapember is hiányzik majd, Adem Kapic eltiltás, Huszti pedig sérülés miatt, igaz a fiatal válogatott labdarúgó a napokban már újra elkezdte a tréningeket. A szlovén Kapicot ezúttal Zováth János helyettesíti, míg a csatársorban még nem döntött László Csaba vezetőedző, hogy Bajevszkit és Vagnert együtt küldje-e a pályára.

A ferencvárosi vezetők ezúttal is arra kérik a zöld-fehér szurkolókat, hogy a Sparta Praha ellenihez hasonlóan, sportszerűen buzdítsák a csapatot, mivel az UEFA a rasszista megnyilvánulásokra és a pirotechnikai eszközök alkalmazására különösen kényes. A Fradinak a Tirana elleni selejtezőben történt nézőtéri incidens miatt 30 ezer eurót kellett a nemzetközi szövetség kasszájába fizetni büntetésként.

A kapukat csütörtökön este másfél órával a kezdés előtt, fél nyolckor nyitják ki az Üllői úti stadionban, ahol szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítanak. Az angol gárdát 1500 szurkoló kíséri el a magyar fővárosba. Az Üllői úti pénztárban szerda reggel már nyitáskor hosszú sorok kígyóztak, csütörtökre már csak akkor marad tikett a meccsre, ha valamelyik bérletes arra nem tart igényt.

A Millwall szerdán érkezett Budapestre, és este a másnapi meccs helyszínére, míg csütörtökön a Puskás Ferenc-stadionba tervezett edzést Dennis Wise játékosedző. A Millwall norvég válogatott csatárral erősített, a 32 éves norvég Jo Tessem a Southampton együttesétől érkezett kölcsönbe a londoni klubhoz. A klub vezetői egyelőre egy hónapos szerződést kötöttek a játékossal, aki a Fradi ellen természetesen még nem léphet pályára.

A 21 órakor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

Bánki József

[origo]