Vágólapra másolva!
Álomszerűen, a Fenerbahcénak rúgott három remek góllal mutatkozott be a Manchester Unitedben a labdarúgóvilág egyik legnagyobb tehetsége, Wayne Rooney, noha nemcsak új csapatában, hanem a Bajnokok Ligájában is először játszott az angol tinédzser. Nem meglepő, hogy a 6-2-es hazai diadalt hozó találkozó lefújása óta mindenki az ő dicséretét zengi.

"Fantasztikusan futballozott, most mindenki láthatta, hogy miért igazoltuk le" - szögezte le a Vörös Ördögök vezetőedzője, Sir Alex Ferguson.

Hozzátette: még az sem homályosítja el a kedd esti varázslatot, hogy az Európa-bajnokság óta először szereplő Rooney az utolsó 25 percre elfáradt, s ekkor már kevesebb veszélyt jelentett a találkozó előtt még roppant magabiztosan, a hazaiakat fricskázva nyilatkozó Rüstü Recber kapujára.

"Ne feledjék, Wayne még fiatal, valamennyien szeretnénk hozzásegíteni ahhoz, hogy fejlődjön és érettebb legyen. Azt azonban már most kijelenthetjük, hogy sokat ígér Wayne és Ruud kettőse, hiszen csak most voltak először együtt a pályán, s máris négy gólt szereztek" - jegyezte meg a skót sikertréner.

Wayne Rooney társa az Old Traffordon óriási népszerűségnek örvendő, már számos klubcsúcsot megdöntő Ruud van Nistelrooy volt, s a holland támadó sem fukarkodott a dicséretekkel.

"Elképesztően játszott, a lefújás után természetesen valamennyien őt ünnepeltük és köszöntöttük. Kiváló bemutatkozása sokat jelent a csapatnak, örülünk annak, hogy a segítségünkre lesz. Ha így folytatja, minden klubrekordot megdönthet, csodálatos jövő előtt áll" - méltatta Rooneyt a holland csatárfenomén.

Az európai kupatalálkozók tekintetében van Nistelrooy az angol csapat csúcstartója 31 találattal, míg a bajnoki eredményességben a legendás Sir Bobby Charlton áll az élen 199 góllal.

A nyolc hónapos eltiltás után nemrég visszatért Rio Ferdinand is álomkezdésként jellemezte Rooney debütálását.

"Mesébe illő, hogy három gólt rúgott. Szerintem nem is érzékelte, hogy milyen nyomás nehezedik rá, elképesztően nyugodt volt" - mondta a klasszis védő.

Christoph Daum, a Fenerbahce német edzője is Rooneyt méltatta: "Minden tréner álma, hogy legyen egy ilyen játékosa. Hihetetlen módon futballozott s használta ki helyzeteit. Pedig csak először szerepelt a Manchester Unitedben. Ha így folytatja, akkor az évszázad labdarúgója lehet!"