Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai slágermérkőzésén a Chelsea megérdemelt, 3-1-es győzelmet aratott az FC Porto ellen, így a két kör után mindössze egypontos portugál címvédő nehéz helyzetben várja a folytatást. Ráadásul az UEFA meg is büntetheti az ibériaiakat, mivel a szurkolók leköpték a nyáron Portugáliából Angliába szerződő Jose Mourinho edzőt.

A londoni rangadó előzetesen nagy csatát ígért, s külön pikantériája volt, hogy a hazaiak vezetőedzője, Jose Mourinho, valamint a védő Paulo Ferreira és Ricardo Carvalho is a portugál együttestől érkezett. A találkozó végül - elsősorban az FC Porto "jóvoltából" - közepes játékot hozott, a Chelsea győzelme csak rövid ideig forgott veszélyben.

"Nagyszerű eredményt értünk el, már hat pontunk van, fantasztikus helyzetből várjuk a folytatást. Legyőztük a címvédőt, pedig az FC Porto tizenkét kupamérkőzésen át veretlen volt" - mondta Mourinho a lefújás után. Hozzátette: jót tehet a Chelsea önbizalmának, hogy megszakította saját, négy találkozóból álló nyeretlenségi sorozatát is.

Szomorú érdekesség, s egyben utal a szurkolók egy részének feledékenységére, hogy a nemrég még ünnepelt Mourinhót a bemelegítés alatt köpdösték a portói drukkerek. "Ez most nem fontos. Megértem, hogy vannak, akik szeretnek, mások pedig utálnak. Ez is a futball. Ilyen az élet" - jegyezte meg a Chelsea vezetőedzője.

A szakemberrel szemben az európai szövetség nem tekinti semmisnek az incidenst, mivel az a játékvezetői jelentésben is szerepel. Ezért szinte biztos, hogy az UEFA vizsgálatot indít, s akár meg is büntetheti az FC Portót.

A tréner kitért arra is, hogy soknemzetiségű együttese végig remekül dolgozott. "A mérkőzés minden pillanatában csapatként küzdöttünk. Sztárjaim egységesek, ez az oka annak, hogy ebben a szezonban már kilenc találkozót játszottunk, s még mindig veretlenek vagyunk."

Kissé meglepő, hogy a korábbi önmagát csak elvétve idéző FC Portót is dicsérte jelenlegi szakmai vezetője. "A 3-1 nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, mert csodálatosan futballoztunk. A Chelsea elsősorban a pontrúgásokkal veszélyeztetett, de ez nem véletlen. Frank Lampard beadásaira a legjobb európai fejelők közé tartozó Ricardo Carvalho és John Terry érkezett folyamatosan, nehezen birkóztunk meg az őrzésükkel. De nem törhet le bennünket a vereség, továbbra is a mi kezünkben van a továbbjutás" - mondta Victor Fernandez.