Társoldalunk:

Megúszta pénzbüntetéssel a Diósgyőr

2004.10.01. 16:28

Nem kerül sor igazi rangadóra a labdarúgó Arany Ászok Liga hétvégi, 8. fordulójában, melynek összecsapásait szombaton és vasárnap bonyolítják le. A Fradihoz a Sopron látogat, Pápán meccsel az Újpest, míg a Diósgyőrnek nem kell zárt kapuk mögött játszania a Békéscsaba ellen, de azért a fegyelmi bizottság súlyos büntetést rótt ki a borsodi klubra.

 

A múlt alapján a Budapest Honvéd-MTK mérkőzés emelkedik ki a programból, ám a két klub jelenleg nincs egy súlycsoportban, s a kék-fehérek még idegenben is esélyesebbek a kispestieknél, akik ráadásul az elmúlt körben súlyos, 4-1-es vereséget szenvedtek Székesfehérvárott.

A vendégek ugyan eddig kétszer játszottak idegenben a bajnokság során, s mindkétszer kikaptak, de egy városon belüli, kispesti túra talán nem jár annyi problémával. Czvitkovics és Halmai sérült, a hazaiaknál Kozarek és Takács nem játszhat.

A Ferencváros esélyesebb a Sopron ellen, még akkor is, ha a zöldek Huszti és Kapic nélkül, ráadásul egy Millwall elleni kupameccsel a lábukban lépnek pályára. A másik kupacsapat, a Stuttgartban súlyos vereséget szenvedő Újpest Pápán vendégszerepel, Mészöly Géza együttese idegenben egyedüliként még veretlen, ám az UEFA-kupa mérkőzés már két héttel korábban is éreztette hatását, amikor a Sopron elkapta a lilákat a Megyeri úton.

Hazai pályán meccselhet a Diósgyőr, amely a legutóbbi, Győr elleni összecsapást követő rendbontás miatt csupán pénzbüntetést kapott a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságától. A pénteki döntés értelmében a miskolci együttes hárommillió forint pénzbüntetéssel, a soron következő öt meccsére szektorlezárásokkal, a rendezői létszám megduplázásával "megúszta" az esetet.

A győriek játékosa, Vincze Ottó külön eljárásban 100 000 forint pénzbüntetést kapott, mert sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés végén.

"Olyan, mintha két zártkapus meccset kaptunk volna - legalábbis a bevétel-kiadás szempontjából. Ezt a történtekhez mérten nagyon soknak tartom, és bár a határozat indoklását még nem ismerem, szinte biztos, hogy fellebbezni fogunk" - mondta elkeseredetten Kuti István, a DBFC-t működtető vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője a Borsod Online érdeklődésére.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK