Vágólapra másolva!
A Ferencváros magabiztosan, 4-1-re győzött a vendég Matáv FC Sopron ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 8. fordulójában, s így továbbra is élen áll a táblázaton. A zöld-fehérek az első félidőben kétgólos előnyt szereztek, majd a második játékrészben még szépített a Sopron, Földvári kiállítását követően azonban újabb két gólt ért el a címvédő. A harmadik hazai találatot a Ferencváros kapusa, Szűcs Lajos szerezte 11-esből. A nap másik mérkőzésén az Újpest Bükszegi Zoltán duplájával 2-1-re győzött a Pápa otthonában.

Arany Ászok Liga, 8. forduló:
Ferencváros - Matáv FC Sopron 4-1 (2-0)
Üllői út, 3000 néző
v.: Makai
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Gyepes, Botis - Zavadszky, Rósa D., Lipcsei, Leandro - Tőzsér (Penksa 46., Somorjai 76.), Bajevszki (Sowunmi 66.), Vagner.
Sopron: Molnár L. - Földvári, Debnár, Bagoly, Szekeres T. - Fehér Z., Lazic, Bárányos (Sifter 77.), Szabó O. (Balaskó 46.) - Tóth M., Sira.
gól: Vagner (30.), Bajevszi (33.), Szűcs (70., 11-esből), Sowunmi (80.), illetve Debnár (47.)
sárga lap: Tőzsér (32.), Botis (42.), illetve Fehér Z. (50.), Földvári (57., 64.)
kiállítva: Földvári (64.)

30. perc: Rósa Dénes rendkívül okosan, gyorsan elvégzett szabadrúgásával Vagnert hozta óriási helyzetbe, aki 10 méterről, ballal a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

33. perc: Gyepes passzolta fel a 16-os előtt helyezkedő Bajevszkihez a labdát, aki egy csel után jobbal óriási gólt lőtt a kapu bal felső sarkába (2-0).

47. perc: Debnár 30 méterről eleresztett szabadrúgása a belül helyezkedő védők lábai és Szűcs kapus kezei között a jobb alsó sarokban landolt (2-1.)

64. perc: Gyepes vezette fel a labdát a hazai térfél közepén, és egy csel után továbbpasszolt volna, de Földvári rossz ütemben odarúgott, ezért a játékvezető felmutatta a soproni védőnek a második sárga lapját, majd a vele járó pirosat.

70. perc: Zavadszky tört be a soproni 16-oson belülre, ahol a védők csak szabálytalanul tudták megállítani a ferencvárosi középpályást. A büntetőt a zöld-fehérek kapusa, Szűcs végezte el, aki jobbal a kapu bal oldalába helyezett (3-1).

80. perc: a bal oldalon helyezkedő Leandro nagyszerűen ívelt keresztbe a leshatáron álló, csereként pályára lépő Sowunmi elé, aki egy pattanás után a kapu bal oldalába lőtt (4-1).

A hazaiakon meglátszott a hétközi Millwall elleni 3-1-re megnyert UEFA-kupa-mérkőzés, hiszen László Csaba tanítványai rendkívül álmosan kezdtek. A vendégek egyértelműen a kontrajátékra készültek, amelynek Bárányos korai helyzete után majdnem meglett az eredménye. A zöld-fehérek aztán átvették az irányítást és Vagner szemfüles, valamint Bajevszki bombagólját követően elhúztak.

A második játékrész meglepően soproni góllal kezdődött, és ez némiképp feltüzelte a vendég játékosokat, ám később kiderült, hogy ezzel inkább csak felbosszantották a hazaiakat, hiszen a Ferencváros szinte percről percre alakította ki gólhelyzeteit. A zöld-fehérek szép góljaikkal megérdemelten tartották otthon a három pontot.

A Fradihoz kapcsolódó hír, hogy az UEFA megerősítette: a magyar csapat büntetést fog kapni a szurkolók Millwall elleni rasszista megnyilvánulásai miatt.

(MTI)