Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány meghívta a labdarúgó-válogatott keretébe az utóbbi időkben különböző okok miatt hiányzó Rio Ferdinandot és Wayne Rooneyt a következő két világbajnoki selejtezőre.

A két manchesteri sztár hónapokon át nem állhatott a szakvezető rendelkezésére, így velük erősödik a csapat, noha lábtörés miatt a szintén kulcsember Steven Gerrard (Liverpool) nem szerepelhet szombaton Wales, majd négy nappal később Azerbajdzsán ellen.

Ferdinand egy doppingvizsgálat elmulasztása miatt nyolc hónapos büntetést kapott, s szeptember 20-án tért vissza. Mostani meghívása, illetve Sol Campbell (Arsenal) felépülése azt jelenti, hogy a régóta csúcsformában futballozó John Terry (Chelsea) és Ledley King (Tottenham Hotspur) kiszorul az alapemberek közül. A védelem közepén Eriksson álomduója, azaz Ferdinand és Campbell jut szóhoz. Rooney, aki a portugálok elleni Eb-negyeddöntőben szenvedett lábtörést, múlt kedden a Fenerbahcével szemben három góllal tért vissza. Az angolok két forduló után négy ponttal állnak a 6. csoportban.

A brit írott és elektronikus sajtó munkatársai szerint a jelenkor labdarúgói nem érik el a korábbi sztárok tudását, így nem kerülhettek be a most nyilvánosságra hozott szigetországi álomcsapat keretébe. Az újságírók szavazásának két apropója volt: a világbajnoki selejtezők során az angolok az észak-írekkel és a walesiekkel is találkoznak, ráadásul éppen húsz évvel ezelőtt szűnt meg a brit együttesek számára kiírt "hazai nemzetközi-bajnokság" (Home International Championships).

A legjobb brit tizenegy:
Gordon Banks (Anglia) - Danny McGrain (Skócia), John Charles (Wales), Bobby Moore (Anglia), Stuart Pearce (Anglia) - Tom Finney (Anglia), Bobby Charlton (Anglia), Dave Mackay (Skócia), George Best (Észak-Írország) - Kenny Dalglish (Skócia), Jimmy Greaves (Anglia).

A "cserejátékosok":
Pat Jennings (kapus, Észak-Írország), Bryan Robson (Anglia), Stanley Matthews (Anglia), Denis Law (Skócia), Ray Wilson (Anglia).