Vágólapra másolva!
Több sztárjátékos is súlyos sérülést szenvedett a hétvégi labdarúgó bajnokikon. A Serie A-ban a Juventus francia csatára, David Trezeguet vállsérülése miatt több hónapos kényszerpihenőre kényszerül, míg az Inter támadója, Obafemi Martinsnak szárkapocscsont-zúzódás miatt kell valószínűleg pár napot kihagynia. Spanyolországban a Barcelona brazil középpályása, Edmílson szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést, Angliában pedig Didier Drogba (Chelsea) és James Beattie (Southampton) dőlt ki több hétre ágyék-, illetve lábujjproblémák miatt.

Elképzelhető, hogy több hónapos kihagyásra kényszerül David Trezeguet, a Juventus francia csatára, akinek az Udinese elleni vasárnapi mérkőzésen egy rossz esés következtében kificamodott a válla. "Még nem tudjuk, hogy szükség lesz-e operációra, de ha igen, akár négy hónapra is harcképtelen lehet" - mondta Fabio Capello, a torinói csapat trénere.

A világ- és Európa-bajnok támadó sérülése már csak azért is rosszkor jött, mert jelenleg egy másik csatár, az Achilles-ín-problémával küszködő Alessandro Del Piero sem bevethető. Trezeguet, akinek korábban már volt hasonló gondja, vélhetően kihagyja a francia válogatott írek, illetve ciprusiak elleni szombati, illetve jövő szerdai világbajnoki selejtezőjét is. A vasárnapi találkozón, melyet csapata nyert meg 1-0-ra, a félidőben az uruguayi Marcelo Zalayeta váltotta a szünetben.

Elsőre Obafemi Martins esete is súlyosnak tűnt, hiszen a 19 éves játékos az első diganózis szerint szárkapocscsont-törést szenvedett, miután Daniele De Rossi, a Roma válogatott középpályása hátulról kíméletlenül rácsúszott. A tüzetesebb orvosi vizsgálat aztán kiderítette, hogy az Inter nigériai támadója "csak" zúzódást szenvedett, így várhatóan csak pár napot kell kihagynia.

Térdsérülése miatt meg kell műteni Edmílsont, az FC Barcelona brazil válogatott labdarúgóját. A világbajnok védő vasárnap, a Numancia ellen 1-0-ra megnyert találkozón sérült meg, miután egy fejelés után rosszul érkezett a földre. A katalán klub orvosai csak a beavatkozás után tudják majd megmondani, hogy mennyi időt kell kihagynia a játékosnak, aki júliusban a francia bajnok Olympique Lyontól került Barcelonába. Frank Rijkaard, a Barca vezetőedzője így komoly problémák elé néz, hiszen Gabri és Thiago Motta - mindketten védekező játékosok - sérülés miatt kihagyja a teljes szezont.

Ágyéksérülést szenvedett Didier Drogba, a Chelsea egyik legjobb labdarúgója, akire vélhetően négyhetes kényszerpihenő vár. A hírt Jose Mourinho, a londoni csapat vezetőedzője közölte. Az elefántcsontparti csatárt le kellett cserélni vasárnap a Liverpool elleni rangadón. Az egyelőre biztos, hogy nem szerepelhet vasárnap országa válogatottjában a Benin elleni vb-selejtezőn. Drogba a nyáron 24 millió fontért került az Olympique Marseille-től a Chelsea-hez, s hivatalos mérkőzéseken már ötször volt eredményes a londoni gárdában.

A Southampton gólzsákja, a korábbi angol válogatott James Beattie hat hetet kényszerül kihagyni, miután a Manchester City elleni gól nélküli döntetlen során, a 18. percben eltört az egyik lábujja.

[origo]/(MTI)