Vágólapra másolva!
A lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előtt megegyezett egymással Szabics Imre ügyében a labdarúgó volt, illetve jelenlegi klubja, az osztrák Sturm Graz és a német VfB Stuttgart.

"Eredetileg hat számjegyű összegre számítottunk, öt számjegyű lett belőle, de nem bánkódunk különösebben, jobb a békesség" - mondta Hannes Kartnig, a Sturm vezetője, aki a pontos adatot nem hozta nyilvánosságra.

A grazi egyesület 360 ezer eurós nevelési díjat követelt a Stuttgarttól Szabics tavalyi klubváltása kapcsán, annak ellenére, hogy a magyar válogatott támadó 2003 júniusában írta alá új szerződését Németországban, azok után, hogy korábbi munkaadója egy hónappal az előtt szerződést bontott vele.

A Sturm a nemzetközi szövetség, a FIFA szabályzatára hivatkozott, amely kimondja: ha egy 23 évesnél fiatalabb játékos ingyen is igazolható - a csatár esetében ez történt -, az elhagyott egyesület nevelési díjra jogosult. A most 23 esztendős Szabics 1999-től négy idényen keresztül futballozott Grazban.