Vágólapra másolva!
Szombaton huszonhárom mérkőzéssel folytatódnak a 2006-os világbajnoki selejtezők - legalábbis Európában. A magyar válogatott stockholmi fellépése mellett akad még bőven érdekes párharc. Szlovénia például a legjobb csatárait nélkülöző olaszokat fogadja, a franciákhoz az ír válogatott látogat, míg a brit csatát Anglia és Wales vívja. Utóbbi összecsapás érdekessége, hogy a két csapat 1984-ben, Wrexhamben találkozott egymással utoljára, akkor a walesiek nyertek.

A csoport nagy rangadójára Prágában kerül sor, ahol az eddig egyetlen meccset játszó s azon vereséget szenvedő Csehország a három meccs után is százszázalékos románokat fogadja. Karel Brückner kapitánynak főleg a középpályán akad gondja, hiszen két legrutinosabb játékosára nem számíthat: Pavel Nedved lemondta a válogatottságot, míg Karel Poborsky a Sparta Praha színeiben a Bajnokok Ligájában szenvedett sérülést.

Ami jó hír, Tomas Galasek felépült, így az Ajax-játékos ismét bevethető Tomas Rosicky oldalán. A keretben két frissember is található, Radoslav Kovac (Sparta Praha) nem szerepelt még a legjobbak között, míg a CSZKA Moszkva védekező középpályása, Jiri Jarosik feburár óta nem kapott meghívót.

A románoktól is világsztárok hiányozhatnak: először a portugál Sporting támadója, Marius Niculae dőlt ki a sorból, majd kérdésessé vált Cristian Chivu (AS Roma) és Adrian Mutu (Chelsea) szereplése is.

Chivu hosszú ideje sérült, de úgy tűnik, felépülése gyorsabb a vártnál, így meglehet, már játszik szombaton. Ezt tervezi Mutu is, a londoniak csatára ugyan térdsérüléssel bajlódik, de nem tudja elképzelni, hogy kihagyja a rangadót. "Saját felelősségemre vállalni fogom a játékot. A héten már edzettem többször is, nem érzek fájdalmat" - nyilatkozta Mutu.

A csoport másik mérkőzésein a jelenleg 2. helyen álló finnek - a súlyos térdsérülést szenvedő Mikael Forssell nélkül - Örményországot fogadják, míg Hollandia ( a sérült Arjen Robben, Kevin Hofland, Dave van den Bergh trió, illetve a be sem hívott newcastle-i gólgyáros, Patrick Kluivert nélkül) Macedóniába látogat

a csoport szombati programja:
Finnország - Örményország, Tampere 16.00
Csehország - Románia, Prága 17.00
Macedónia - Hollandia, Szkopje 20.30