Társoldalunk:

Húsz év után lesz ismét Anglia-Wales meccs

2004.10.07. 13:44

Elég furcsán mutat a 2. csoport tabellája, hiszen a hét csapat közül Grúzia és Ukrajna áll az élen, míg a "vert mezőnyben" ott található az Európa-bajnok görög, a vb-bronzérmes török és a dán válogatott is.

A szombati mérkőzések közül talán a török-kazah összecsapás tűnik a legegyszerűbbnek, a hazai kapuban elfoglalhatja helyét a lábát fájlaló és edzéseket kihagyó Fener-hálóőr, Rüstü, míg a vendégeknél Makszim Sevcsenko helyettesíti majd Andrej Finoncsenkót

Nem lesz egyszerű a dánok dolga Albániában, noha a hazai védelem három kulcsembere, Aliaj, Cipi és Beqiri sem játszhat. Tiranában viszont igazi oroszlánbarlang vár mindenkit, az Eb-1. görögök például ki is kaptak szeptemberben. A skandinávoknál egyetlen újdonság van a keretben, Jesper Christiansen, a Viborg kapusa is behívót kapott, miután az Aston Villában védő Thomas Sörensen hátsérülést szenvedett az egyik válogatott edzésen.

"Nagyon korai lenne még arról beszélni, játszhatok vagy nem" - nyilatkozta Sörensen, aki elmondta, bízik abban, hogy meggyógyul szombatig. Ami viszont biztos: a Fulham labdarúgója, Claus Jensen nem léphet pályára.

A két mérkőzés után is nyeretlen Európa-bajnok görögök Ukrajnában meccselnek, s nem könnyű Otto Rehhagel helyzete, hiszen egy újabb botlást nehezen bocsátana meg neki a közvélemény. Az biztos, a hellének nem eszement támadójátékra készülnek, a megsérülő Panathinaikosz-csatár, Dimitrisz Papadopulosz helyére ugyanis nem hívott be senkit Rehhagel, azaz a keretben mindössze két támadó maradt Vrizasz (Fiorentina) és Hariszteasz (Werder Bremen) személyében.

a csoport szombati programja:
Ukrajna - Görögország, Kijev 18.15
Törökország - Kazahsztán, Isztambul 19.00
Albánia - Dánia, Tirana 20.45

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK