Társoldalunk:

Húsz év után lesz ismét Anglia-Wales meccs

2004.10.07. 13:44

Rangadóra készül Szlovákia, a 3. csoportban ugyanis északi szomszédunk három meccs után veretlenül áll az élen, így az Eb-résztvevő balti gárda elleni esetleges siker megerősítheti vezető pozícióját. Hazai részről a sérült König kapus hiánya okozza a legtöbb problémát, ott van viszont a csapatban a selejtezők eddigi legeredményesebb támadója, az ötgólos Vittek.

"Ha ki akarunk jutni a németországi világbajnokságra, feltétlenül győznünk kell. Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk, egyébként szerintem a lettek jóval veszélyesebbek, mint az oroszok. Ezt a portugáliai Eb-n is bizonyították. Jól védekeznek, agresszívan játszanak, és nagyon oda kell figyelnünk majd a gyors ellentámadásaikra. Kulcsfontosságú lesz, hogy sikerül-e semlegesítenünk a villámgyors Verpakovskist. Mégis úgy gondolom: a döntetlen egyértelműen csalódásnak számítana" - nyilatkozta a pozsonyi Új Szónak a Nürnberg csatára.

A letteknél egyrészt hiányzik a portugálok ellen minősíthetetlenül viselkedő s hat meccsre eltiltott kapitány, Aleksandrs Starkovs, másrészt olyan kulcsemberek nem lehetnek ott a csapatban, mint Stepanovs, Blagonadezdins vagy Rubins.

A másik két meccsen sok elemeznivaló nem akad: az oroszok (a sérült Iszmajlov és Kologyin nélkül is) esélyesként utaznak Luxemburgba, míg a portugálokra könnyed vaduzi kirándulás vár.

a csoport szombati programja:
Luxemburg - Oroszország, Luxembourg 17.00
Szlovákia - Lettország, Pozsony 17.30
Liechtenstein - Portugália, Vaduz 19.15

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK