Társoldalunk:

Húsz év után lesz ismét Anglia-Wales meccs

2004.10.07. 13:44

Papíron hazai sikert ígér a Franciaország-Írország összecsapás, ám a 4. csoportban szereplő gall gárda Zidane, Thuram, Desailly és Lizarazu visszavonulását követően még nem szerveződött teljesen újjá. Raymond Domenech szövetségi kapitány gondjait növeli, hogy előbb a vállsérülést szenvedő David Trezeguet-ről (Juventus) kellett lemondania, majd kiderült, a Barcelona játékosa, Ludovic Giuly sem léphet pályára.

Trezeguet helyét Péguy Luyindula (Marseille) foglalta el, míg clairefontaine-i edzőtáborból hazautazó Giuly pótlására a Toulouse középpályása, Daniel Moreira érkezett. Ráadásul Patrick Vieira is csak a szerdai, Ciprus elleni selejtezőn léphet pályára, Izrael ellen még a feröeriek elleni kiállításért járó eltiltását tölti

Az írek keretében egy igazi meglepetés van, no nem mintha a Matt Holland szereplése csodaszámba menne, ám a Charlton Athletic középpályása egy hónapja nem játszott mérkőzést. Meghívást kapott a Manchester United fiatalja, Liam Miller, a Svájc elleni meccset kihagyó John O'Shea, de visszatért a csapatba a Manchester City védője, Richard Dunne is.

Két veretlen csapat csap össze Tel-Avivban, ahol Izrael Svájcot fogadja. A 4. csoport rangadóján a hazaiak Antebi és Holtzman hiányában is esélyesebbek a három pont megszerzésére. Cipruson alsóházi rangadó keretében Feröer-szigetek nemzeti csapata vendégszerepel.

a csoport szombati programja:
Ciprus - Feröer-szigetek, Nicosia 18.00
Izrael - Svájc, Tel-Aviv 19.00
Franciaország - Írország, Párizs 21.00

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK