Társoldalunk:

Húsz év után lesz ismét Anglia-Wales meccs

2004.10.07. 13:44

Számunkra a legfontosabb a magyar válogatott svédországi fellépése. Az északiak első meccsüket elveszítették otthon a horvátokkal szemben, így egy újabb botlás végzetes is lehet számukra. A magyar csapat emlékei szépek lehetnek, legutóbb Stockholmban Kenesei góljának köszönhetően 1-1-es döntetlent harcolt ki az együttes.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány helyzetét nehezíti, hogy Huszti és Rósa Dénes eltiltását tölti, Juhász, Éger, valamint Kenesei sérült.

A másik oldalon sem teljes a boldogság, a balhátvéd Eric Edman ugyanis agyrázkódás miatt nem játszhat, míg a Southampton-duó (Michael Svensson sérült, Andreas Jakobsson visszavonult a válogatottságtól) hiánya a középpályát gyengíti.

A csoport másik mérkőzésén a horvátok a bolgárokat fogadják, a vendégeknél felépült a Bundesliga-listavezető Wolfsburgban profiskodó csatár, Martin Petrov. A hazai csapatban hat játékos is hiányzik sérülés, valamint eltiltás miatt, így Kranjcar kapitány meghívta keretébe az újonc, brazil születésű támadót, Eduardo da Silvát (Dinamo Zagreb) és a középpályás Nikola Safaricot (Varteks Varazdin) is. Az alsóházi rangadón, Máltán Izland vendégeskedik.

a csoport szombati programja:
SVÉDORSZÁG - MAGYARORSZÁG, Stockholm 17.00
Málta - Izland, La Valletta, 18.50
Horvátország - Bulgária, Zágráb 20.15.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK