Társoldalunk:

Lyukas lehet a svéd védelem bal oldala

2004.10.07. 11:12

Agyrázkódása miatt nem léphet pályára szombaton Stockholmban a 17 órakor kezdődő, magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Eric Edman, a svéd labdarúgó-válogatott balhátvédje. A magyar válogatott csütörtök este már Svédországban fog tréningezni, s Lothar Matthäus játékosai bizakodóan várják a mérkőzést.

A svédek bal oldali védője, a Tottenhamben profiskodó Eric Edman az edzőtáborban sérült meg, s már haza is tért. Kiesése komoly fejtörést okoz Lars Lagerbäck szövetségi kapitánynak, a szakembernek ugyanis nincs több ballábas védőjátékosa. A szerdai tréningen az edző a Mikael Nilsson, Alexander Östlund, Teddy Lucic hármasból próbálgatta, ki legyen a kezdő ezen a poszton, ám egyik labdarúgó sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány csapatában így fontos szerep juthat a jobb oldalnak, ahol az Újpest gyors szélsője, Simek Péter lehet a kulcsfigura. A szerdai gyakorlás során a mieink trénere a játék gyorsítására, a helyzetek kihasználására helyezte a fő hangsúlyt, míg a tréning végén kétkapus játékra is sor került. Matthäus elemezte az Izland elleni vb-selejtezőn elkövetett magyar hibákat, és felhívta a figyelmet a jó megoldásokra.

A magyar válogatott játékosai bizakodóan várják a mérkőzést. "Jók a svédek, de szerintem nem egyénileg, hanem csapatként igazán erősek. Meggyőződésem, hogy nem verhetetlenek, ez már két éve is majdnem bebizonyosodott, amikor Európa-bajnoki selejtezőn 1-1-et ért el a magyar csapat Stockholmban" - mondta Gera Zoltán, a válogatott angliai légiósa, akitől sokat vár a közvélemény.

Némiképp meglepő, hogy Gera szerint egyénileg nem olyan erősek a svédek, ugyanis Henrik Larsson például a Barcelonában, míg Zlatan Ibrahimovic a Juventusban játszik kitűnő formában. A két világklasszis csatár eddig egyaránt öt bajnokin lépett pályára, s három gólt szerzett új csapatában, előbbi ráadásul a Bajnokok Ligájában is betalált egyszer.

"Nem számítottam meghívóra, de ha már kaptam, bizonyítani akarom rátermettségem. Harcosak leszünk, s mindent megteszünk a siker érdekében. Remélem, ez legalább döntetlenre elég lesz" - mondta Hajnal Tamás, aki korábban egyszer már volt kerettag, ám akkor nem lépett pályára. Ha tehát szerephez jut Stockholmban, Lothar Matthäus szövetségi kapitány újoncot avat. A St. Truiden középpályása azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyolc forduló során hétszer kezdőként lépett pályára, s a jelenleg 16. helyen álló csapat egyik legjobbja.

A nemzeti együttes csütörtökön 11 órakor Ferihegyről különgéppel elrepült Stockholmba, s délután a Djurgarden-stadionban edz. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozó (tv: RTL Klub) játékvezetője a skót Stuart Dougal lesz. A magyar csapat a a Rasunda-stadionban kezdődő világbajnoki selejtező után közvetlenül visszatér Magyarországra.

[origo]/(MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK