Társoldalunk:

Titkolódzó kapitányok a svéd-magyar előtt

2004.10.08. 21:09

Az edzést követő sajtótájékoztatón hamar világossá vált, hogy a svéd sajtó továbbra sem képes kikerülni az Ibrahimovic-sztori bűvköréből. "Mit szól az esethez?" - szegezte neki kezdésként a kérdést egy újságíró hölgy a magyar kapitánynak, aki némileg meglepődve azt válaszolta: köszöni szépen, neki is megvannak a maga problémái, de Ibrahimovic éppenséggel nem tartozik ezek közé.

Egy másik hazai zsurnaliszta azonban nem hagyta annyiban, arra hivatkozott, hogy Lars Lagerbäck svéd szövetségi kapitány legutolsó nyilatkozata szerint a csatár  hátfájdalmai miatt nem fogja tudni vállalni a játékot szombaton, ami mégiscsak érinti a magyar csapatot is. Matthäus erre csak annyit  jegyzett meg, hogy  nem kell mindent elhinni, ami egy sajtótájékoztatón elhangzik, de még ha így is lenne, az ellenfél Ibrahimovic nélkül sem válik rosszabb csapattá.

(A svéd kolléga tett még elkeseredett kört, mondván, őt ugyancsak meglepné, ha Ibrahimovic mégis játszana, ám a procedúra végeztével négyszemközt maga is beismerte, semmi kétsége afelől, hogy a "juvés" csatár végül ott lesz a kezdőcsapatban).

Matthäus elismeréssel szólt a svéd focistákról, akik között, mint mondta, több világklasszis is akad. Úgy véli, a magyar válogatott elsődleges feladata ezen kulcsjátékosok kikapcsolása lesz, s ha ez sikerül, akkor a következő lépésben már arra kell törekedni, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani.

Arra kérdésre, hogy ezek szerint Stockholmban is támadó szellemű futballt kér-e játékosaitól, Matthäus azt felelte: "Nagyon kedvelem az offenzív stílust, de nem tudhatjuk előre, mit hoz a mérkőzés. A fontos az, hogy a kialakult szituációban rátaláljunk a saját játékrendszerünkre". A kapitány hozzátette még: a kellő hit és az esélytelenebb fél felszabadultsága lehet az a tényező, amely meghozhatja számunkra a kívánt eredményt.

a várható összeállítások
Svédország: Isaksson - Lucic, Mellberg, Mjällby, Nilsson  - Wilhelmsson, Linderoth, Anders Svensson, Ljunberg - Larsson, Ibrahimovic
Magyarország: Király - Bodnár, Stark, Gyepes, Tóth A. - Simek, Molnár, Dárdai, Bodor - Gera, Torghelle.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK