Társoldalunk:

Mészöly mérges a kődobáló drukkerekre

2004.10.19. 16:58

A vasárnapi, Ferencváros elleni rangadó idegi és fizikai fáradtságával és három játékosa - az eltiltott Tamási, Erős duó, valamint a sérült Feczesin - nélkül készül az Újpest az MTK elleni elmaradt bajnoki pótlására. A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága nem hagyta szó nélkül a Fradi elleni rendbontást, így a klub a Szusza Ferenc-stadion két kapu mögötti szektorát december 31-ig köteles zárva tartani, ráadásul 600 ezer forint pénzbüntetést is be kell fizetnie a liga kasszájába.

Téma még az öltözőben a Ferencváros elleni rangadó? - kérdeztük Mészölyt.
- A játékosok között már nem, és ez így is van rendjén, hiszen sorra következnek a feladatok, márpedig elsősorban azokra kell koncentrálni. Nagy örömünkre a játékosok abszolút profik, ami az életmódjukra és a játékhoz való hozzáállásukra is jellemző. Bevallom, én még némileg elemzem a Fradi elleni meccset, hiszen bosszant, hogy hiába voltunk jobbak riválisunknál, mégsem tudtunk nyerni. Emiatt mérges vagyok arra az egy-két meggondolatlan drukkerre is, akik a kődobálásban részt vettek, mivel ezt követően megtört a lendületünk, jóllehet, képesnek tartottam a csapatot a győzelem kivívására. Persze, ettől függetlenül továbbra is a csapat tizenkettedik játékosának tartom az újpesti szurkolótábort, ugyanakkor az említett kődobálók a csapatot és a klubot is nehéz helyzetbe hozták.

Az MTK ellen képesek lesznek pótolni az FTC ellen jól futballozó Tamásit és Erőst, valamint a tehetséges Feczesint?
- Bízom abban, hogy igen, azonban való igaz, talán a Fradi elleni két legjobb emberünket kell pótolni, de megoldjuk. Hiszek a csapatban, tudom, hogy továbbra is elszántan küzdenek majd, ráadásul nehéz széria előtt állunk, mivel az MTK-meccs után vasárnap Debrecenbe utazunk. Ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint ragadni az élbolyra.

Hallotta, hogy Garami József, az MTK vezetőedzője azt nyilatkozta, miszerint az Újpest jelenleg jobb csapat az MTK-nál?
- Hallottam, igen, ám Garami József rutinos edző, mindenkori csapata ellen nem árt óvatosnak lenni. Persze, jólestek a szavai, örülök is neki, dem azzal is tisztában vagyok, hogy az MTK remekül megszervezi a védekezését, és szerdán ezt kell nekünk kezdeményező játékkal feltörni. Vagyis jobban örülnék, ha a meccs után ismételné meg az említett kijelentését a tapasztalt és általam igen tisztelt mesteredző.

Jó hír az Újpest-drukkereknek, hogy megérkezett Kovács Zoltán játékengedélye, így a csatár is ott lehet a pályán a szerdai bajnokin.

Bánki József

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK