Vágólapra másolva!
A Juventus továbbra is magabiztosan, öt ponttal vezeti a Serie A táblázatát, miután a 8. forduló rangadóján a torinói egyesület Del Piero és Zalayeta találatával 2-0-ra legyőzte az AS Romát.

Serie A, 8. forduló:
Juventus - Roma 2-0 (1-0)
Torinó, Stadio Delle Alpi, 22 ezer néző
vezette: Collina
Juventus: Buffon - Zebina (Pessotto, 65.), Thuram, F. Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Appiah, Nedved - Ibrahimovic (Kapo, 88.), Del Piero.
Roma: Zotti - Sartor (Mancini, 46.), Dellasz, Mexes, Ferrari, Cufre - Perrotta, Aquillani, Totti - Montella, Cassano.
gól: Del Piero (31.), Zalayeta (74.)
sárga lap: Nedved (37.), Camoranesi (57.), Appiah (63.), Emerson (47., 89.), illetve Cufre (9.), Perrotta (27.), Aquillani (63.), Dellasz (76.)
piros lap: Emerson (89.)

A nyolcadik forduló zárómérkőzésének nem csak az volt a pikantériája, hogy a Juventusban a tavaly még római Emerson és Zebina is pályára lépett, sokkal többen figyeltek a hazaiak kispadjára, ahol a Farkasokat 2001-ben - 18 év után - bajnoki címig vezető Fabio Capello ült.

A tréner tavaly szinte végig harcban állt a aranyéremért csapatával, amely végül a második helyen végzett. Nyáron azonban Capello elhagyta az anyagi gondokkal küszködő fővárosi egyletet, és a Juventust választotta. Sok Roma-drukker ezt azóta sem bocsátotta meg a mesternek, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy soha nem lenne a Juventus edzője. Aztán mégiscsak az lett...

A Juventus jobban kezdte a mérkőzést, a zuhogó esőben főleg a római térfélen folyt a játék. Hiába védekeztek öt védővel a vendégek, a 30. percben sikerült túljárniuk Zotti eszén a Zebráknak, akik egy gyors és formás Juve-támadás után megszerezték a vezetést. Egy balszélről indult akció után Camoranesihez került a labda, aki a 11-es pont környékéről legurította azt Del Pierónak, a torinóiak büszkesége pedig 18 méterról laposan a római kapuba lőtt (1-0). A támadó idei ötödik bajnokiján negyedik találatát szerezte.

Nyolc percre rá Ibrahimovic egy hajszálpontos jobb oldali beadásra bátran felugrott, Zotti a kezével szinte elsodorta a svéd csatár fejét, a labda pedig az ütközés ellenére a kapuban landolt, de mindhiába - Zlatan lesen állt.

Az első félidőben elég jóllakottnak tűnt Farkasok majdnem egyenlítettek a ráadás perceiben: Totti parádés szöktetése után a hatgólos Montella 10 méterről kapura lőtt, Buffon azonban óriási bravúrral hárított. De még mindig nem volt vége, a fővárosiak 10-ese 25-ről rásuhintott egy szabadot, de a kaput másfél méterrel elkerülte az amúgy bombaerős lövés.

A második játékrészben folytatódott a nagy küzdelem, Collina meg lankadatlanul osztogatta a sárga lapokat. A Roma nem sok vizet zavart, a Juvét viszont nem zavarta az eső: a 74. percben a frissiben beállt Zalayeta kapta meg a labdát Ibrahimovictól a 16-oson belül, 4 védőn átverekedte magát, majd kissé jobb oldalról, 6 méterről Zotti alatt a kapuba lőtt az uruguayi csatár (2-0).

Nyolc perccel a vége előtt Totti 25 méterről a bal felsőt pár centivel tévesztette el, majd egy biztatónak tűnő indításról Cassano épphogy lemaradt, ám a végül - az exrómai Emerson kiállítása miatt - emberelőnybe is kerülő Roma nem tudott még szépíteni sem.

Fabio Capello új csapatával tehát megleckéztette a régit, amely mindössze 13. a tabellán, a torninóiak viszont magabiztosan, 5 ponttal vezetik a Serie A-t.