Vágólapra másolva!
A kupagyőztes Zaragoza 3-0-ra legyőzte a Sevillát a spanyol bajnokság 9. fordulójában, ezzel megszakadt a vendégek hatos veretlenségi sorozata. Meglepetésre a Deportivo La Coruna hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Albacetével, a Real Madrid viszont Owen és Ronaldo góljaival 2-0-ra verte a Getafét.

Nem nagyon tettek ki magukért a csatárok a Primera División vasárnapi játéknapján, hiszen nyolc csapat is gól nélkül maradt. A Deportivo mellett az Espanyol is csak egy pontot szerzett hazai pályán, de még mindig jobban jártak a barcelonaiak, mint a Mallorca, a Numancia, és az Osasuna, ugyanis mindhárom gárda otthonában szenvedett vereséget.

A Sevilla a zaragozai zakó ellenére is tartja második helyét a tabellán, ez persze nem vigasztalja a piros-fehérek híveit, csapatuknak ugyanis nem sok esélye volt a Villa vezérelte aragóniaiak ellen.

A Real Madrid 2-0-ra verte az újonc Getafét, Michael Owen ismét eredményes volt, sorozatban negyedik mérkőzésén talált be az angol aranylabdás, aki egy védelmi megingást használt ki. Aztán az utolsó negyedórában Raul lövése kipattant a kapusról, és Ronaldo közelről bepiszkálta.

A forduló zárómeccsén a Betis Ricardo Oliveira révén hamar vezetést szerzett, a brazil Edu kapufáról kipattanó labdáját segítette be. A 43. percben a Málaga Gerrardo pazar szabadrúgásgóljával egyenlített, és a második félidőben csak a csapatok létszáma változott, miután mindkét gárdából kiszórt a bíró egy-egy embert.

A szombati Valencia-Atlético mérkőzésen megsérült Pablo Aimart vasárnap délután kiengedték a kórházból, ám egyelőre kérdéses, hogy mikor léphet újra pályára. Az argentin irányítót Pablo Ibanez találta fejbe, és Aimar rövid időre elvesztette az eszméletét, sőt a nyelve is hátracsúszott, ám a gyors orvosi beavatkozás szerencsére megakadályozta a tragédiát.

Primera División, 9. forduló:
Espanyol - Villarreal 0-0

Mallorca - Racing Santander 1-2 (0-1)
gól:
J. Lopez (79.), illetve P. Lopez (2.), Benayoun (86.)
kiállítva: Nino (54., Mallorca)

Deportivo - Albacete 0-0

Numancia - Real Sociedad 0-2 (0-0)
gól:
Labaka (69.), Karpin (80.)

Osasuna - Levante 0-1 (0-1)
gól:
Sergio Garcia (22.)

Zaragoza - Sevilla 3-0 (2-0)
gól:
Galletti (13.), Villa (28., 11-esből, 59.)

Real Madrid - Getafe 2-0 (1-0)
gól:
Owen (28.), Ronaldo (79.)

Betis - Málaga 1-1 (1-1)
gól:
Ricardo Oliveira (4.), illetve Gerardo (43.)
kiállítva: Romero (78., Málaga), Ricardo Oliveira (90., Betis)