Társoldalunk:

1991-92: Disztl bajnok, Dzurják gólkirály lett

2004.11.01. 19:24

Ez idő tájt a legtöbb légiósunk továbbra is Belgiumban kereste a kenyerét, hiszen az 1991-92-es idényben kilencen kergették itt a labdát. Jobban mondva csak nyolcan, mert bár Bognár György a Standard Liége játékoskeretéhez tartozott, de egyetlen találkozón sem lépett pályára, és tavasszal haza is tért a BVSC-be.

A bajnoki címet szerzett Disztl Lászlóról már volt szó, rajta kívül még különösen az újonc KSV Waregem támadója, Balogh István lehetett büszke teljesítményére, hiszen a csatár kilenc találattal házi gólkirály lett, a csapat pedig tizedik helyen fejezte be a bajnokságot. Balogh csatártársa egyébként az az osztrák Richard Niederbacher volt, aki később a Pécsi MFC-ben is megfordult.

Még többet cikkeztek a belga lapok Petry Zsoltról, aki kirobbanthatatlan volt a Gent kapujából, és különösen az UEFA-kupában remekelt, ahol csapata, kiverve a Lausanne-Sportsot, az Eintracht Frankfurtot és a Dinamo Moszkvát, a negyeddöntőben csak a későbbi győztes Ajax Amsterdam ellen búcsúzott. A Gent a bajnokságban is kiválóan szerepelt, hiszen hatodik lett.

Nem került az első tízbe Lőrincz Emil együttese, az RWD Molenbeek, a magyar középpályásra azonban nem lehetett panasz, hiszen négy gólt szerzett, amelyek közül kettő is győztes találatnak bizonyult. Az SC Lokeren csatára, Mészáros Ferenc sorozatban másodszor lett házi gólkirály, ezúttal kilenc találattal, és ismét benntartotta csapatát a legjobbak között.

A Germinal Ekerenből az RFC Liége-be szerződött Mónos Tamás ugyan egy helyezéssel hátrébb végzett együttesével, de ő is az élvonalban maradt, ami nem csoda, hiszen olyan csapattársai voltak, mint a nigériai Victor Ikpeba vagy Sunday Oliseh, és ebben a szezonban mutatkozott be a felnőttek között az RFC Liége-ben Eric Deflandre is. Mónos két gólt szerzett a szezon során, akárcsak az újabb egy pozícióval lejjebb végzett Gyimesi László az RC Genkben. A belgiumi légiósok sorát Garaba Imre egészíti ki, aki azonban csak négy összecsapáson játszott az RSC Charleroi-ban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK