Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniai lapértesülések szerint az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Glenn Hoddle lesz a vezetőedző Gera Zoltán csapatánál, a West Bromwich Albionnál. A Crystal Palace magyar támadóját, Torghelle Sándort kiállították a Derby County elleni tartalék bajnokin, csatártársa, a gólzsák Andrew Johnson pedig azon gondolkodik, hogy az angol válogatott helyett a lengyelben szerepeljen.

Az egykori kiváó játékos, Glenn Hoddle állítólag már megegyezett a birminghami klubbal, s egymillió fontos éves fizetésre számíthat. A tréner először szombaton irányíthatja a WBA-t éppen egykori együttese, a Southampton ellen. A Sky Sports információ szerint azonban még korántsem biztos, hogy Hoddle lesz a befutó, hiszen a klub még csak a lehetséges jelölteken gondolkodik, és Gerard Houllier, valamint Gordon Strachan is jó eséllyel pályázhat a birminghami kispadra.

A szakember játékosként Anglia egyik legtechnikásabb labdarúgója volt, ennek ellenére ritkán jutott szóhoz a válogatottban. Edzőként sem ért el eddig nagy sikereket, szakvezetőként 1998-ban világbajnoki nyolcaddöntőig vezetette a szigetországiakat, de néhány hónappal később sértő kijelentéseket tett a mozgássérültekre, ezért menesztették. Ezt követően a Southamptonnál és a Tottenham Hotspurnél tevékenykedett, utóbbi csapattól tavaly szeptemberben menesztették, azóta nem dolgozott a sportág élvonalában.

A WBA múlt kedden azonnali hatállyal mondott fel Gary Megsonnak, aki nem akarta meghosszabbítani szerződését, így legfeljebb jövő nyárig kívánta irányítani az együttest. A tréner másodszor vezette a csapatot a Premier League-ben, elsőre nem sikerült a bennmaradás, igaz, ezután azonnal visszakerült a gárda. Most sem túl rózsás a helyzet, Geráék 11 mérkőzésen 8 pontot gyűjtöttek, ezzel a 17. helyen állnak a 20 csapatos élvonalban. A Chelsea elleni szombati bajnokin az eddigi pályaedző, Frank Burrows irányította a WBA-t, a londoniak 4-1-re győztek. A birminghamiek gólját Gera Zoltán rúgta.

A múlt héten másik légiósunk, a Crystal Palace-ban szereplő Torghelle Sándor is gólt lőtt Angliában, mégpedig a Charlton elleni Ligakupa-meccsen, találata után azonban kiállították. A magyar csatár a piros lap miatt nem játszhatott a hét végi, Birmingham elleni Premier League-meccsen, ám a tartalékcsapatban pályára lépett, és újfent összegyűjtött két sárga lapot. Együttese amúgy 3-1-re nyert, és a tartalékok 15 csapatos "déli táblázatán" a negyedik helyet foglalja el.

Csatártársát, a góllövőlistán 8 találattal - Thierry Henry mögött - második Andrew Johnsont az angol közvélemény mostanság a válogatottba követelte, a támadó azonban meglepő, és a helyiek szemében nem éppen népszerű ötlettel állt elő. Johnson nagyapja lengyel származású, s ezért a 23 éves játékos azon gondolkozik, hogy Olisadebe csatártársaként Pavel Janas csapatában játsszon. Igaz, a játékos az utánpótlás-válogatottban korábban már szerepelt, ez azonban nem befolyásolja azt, hogy a novemberben rendezendő, franciák elleni meccsen lengyel mezben fusson ki a gyepre. Az eset pikantériája, hogy Anglia egy világbajnoki selejtezőcsoportban van Lengyelországgal.

[origo]/(MTI)