Vágólapra másolva!
Szerda délután megérkezett a Feyenoord labdarúgócsapata a csütörtöki, Ferencváros elleni UEFA-kupa-mérkőzésre. A Rotterdamban felszállt különgépből persze nem csak Ruud Gullit edző és legénysége szállt ki, hanem mintegy nyolcvan, feltűnően markos, jó kötésű holland szurkoló is, az Európa-szerte rettegett "Het Legioen" kemény magja. Ők azonban csak az előőrsöt alkotják, a java - további, több mint ezer Feyenoord-drukker - csak később érkezik. A találkozóra egyébként 20 ezer jegy már elkelt, és László Csaba, az FTC vezetőedzője reméli, hogy csapata önbizalommal telve lép pályára a hollandok ellen.

A Feyenoord-játékosok elegáns, fekete egyenöltönyben, piros-fehér csíkos selyemnyakkendőben érkeztek. Babos Gábor, a hatalmas termetű, 17-szeres magyar válogatott kapus így nyilatkozott: "Pályafutásom során most először érkeztem külföldi csapattal Magyarországra, ez egy speciális mérkőzés lesz ilyen szempontból, majd meglátjuk, hogyan sikerül ez a fajta premier."

- Mire számítanak?
- Mindenképpen önbizalommal telve jöttünk, szeretnénk a továbbjutás kérdését minél hamarabb eldönteni. Ehhez természetesen az kellene, hogy csütörtökön győzelemmel távozzunk a Puskás Ferenc-stadionból.

- Ruud Gullit kikérdezte önt a Ferencvárosról?
- Ilyesmi nincs. A sorsolás után persze kérdezgettek a társaim, hogy mit tudok a Fradiról, milyen körülmények várnak ránk, de ennyi volt az egész. Hollandiában nem jellemző az ilyesmi. Csupán kedden foglalkoztunk egy kicsit a majdani ellenféllel. Hiszen ez csupán egyetlen mérkőzés a csoportban, ahol négy ellenfelünk van. Nekem természetesen egy picit más, hiszen én magyar vagyok, de a többieknek ez csupán egy mérkőzés a sok közül.

- A Fradinak lehet esélye egy jó formát mutató Feyenoord ellen?
- Hogyha mi a saját játékunkat játsszuk és azt a szintet hozzuk, amit - az utolsó, alkmaari mérkőzést leszámítva - a bajnokságban eddig, akkor nagyon nehéz dolga lesz ellenünk a Ferencvárosnak. Ismétlem: győzni jöttünk ide Magyarországra!