Vágólapra másolva!
Bár többet támadott, csak egy pontot szerzett a Ferencváros a Feyenoord ellen az UEFA-kupa csoportkörének második fordulójában. A magyar bajnok a Puskás Ferenc-stadionban 1-1-es döntetlent játszott a sorozat 2002-es győztesével. 

UEFA-kupa, csoportkör, 2. forduló:
Ferencváros - Feyenoord 1-1 (1-0)
Puskás Ferenc-stadion, 28 ezer néző
v.: Darko Ceferin (szlovén)
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Gyepes, Botis - Balog, Kapic, Lipcsei, Huszti, Tőzsér (Penksa, 65.) - Bajevski, Sowunmi (Vagner, 78.)
Feyenoord: Babos - Song, Saidi (Lovens, 85.), Paauwe, Mitiliga - Castelen (Buffel, 55.), Boschaart, Ono, Goor - Kalou, Kuijt.
gól: Tőzsér (27.), illetve Kalou (62.)
sárga lap: Botis (8.), Kapic (24.), Vukmir (72.), illetve Paauwe (26.)

Az első akciók már a kezdő sípszó előtt lezajlottak: a rendőrség előállított öt vendégszurkolót, mert azok a Vörösmarty téren futballoztak. A nemhivatalos előmérkőzésnek egy közvilágítási lámpa burája látta kárát.

László Csaba a mérkőzés előtt bátor támadójátékot kért csapatától, amelyet az ellenfélen kívül leginkább a sérült Robert Vagner hiánya hátráltathatott az edzői óhaj kielégítésében. A Fradi az első negyedórában nem tudott kellemetlen pillanatokat okozni a hollandok kapuját védő Babos Gábornak, igaz, hátul a hazai védők is tökéletesen látták el a dolgukat (Gyepes gyönyörűen mentett Kuijt elől a 14. percben), mindössze Botis gyűjtött be egy sárga lapot.

Az első valamire való lehetőség a huszadik percben alakult ki, Bajevski robbant be két védő között az ötösnél, de fejesét már nem tudta irányítani. Két perc múlva megint Sowunmi tűnt fel a rotterdami büntetőterületen, lövésébe azonban belelépett Paauwe. Ekkor lehetett először érezni, hogy magukhoz ragadták az irányítást a zöldek, kisvártatva pedig a szerencse is melléjük szegődött.

A 27. percben szabadrúgáshoz jutott a Fradi mintegy 30 méterre a holland kaputól. Babos úgy ítélte meg, a labda túl messze van ahhoz, hogy sorfalat kéne állítania, de tévedett: Tőzsér jelképes nekifutás után elemi erővel zúzta a kapu közepébe a labdát, a válogatottba visszavágyó kapus pedig csak a levegőt paskolta.

A gól még jobban megfogta az addig is elég visszafogott Feyenoordot - a vendégek az első félidőben semmit sem igazoltak félelmetes hírükből, ötlettelen és motiválatlan csapat benyomását keltették. A 41. percben a játékvezető még adhatott volna egy büntetőt Bajevski felrúgásáért, de így is jó érzésekkel várhattuk a második félidőt.

A 49. percben ismét zavarba jött a vendégvédelem: jobb oldali szöglet után Sowunmi Bajevskihez, Bajevski Lipcseihez stukkolt, a csapatkapitány azonban a kapu mellé lőtt. Az 53. Kapic térfélt ölelő átadása sajnos túlságosan is meglepte Sowunmit, akinek így nem is sikerült a labdaátvétel, pedig ziccerbe kerülhetett volna.

A második félidei lendületes kezdés után kissé visszahúzódott a Ferencváros, Gyepest pedig megkísértették a válogatott mérkőzések, amikor Szűcs egyik védése után először rá, róla pedig a kapufa mellé pattant a labda.

A 62. percben a semmiből egyenlített a Feyenoord. Kuijt kényszerítőzött Kalouval, s az elefentcsontparti csatár 12 méterről a bal sarokba vágta a labdát.

Az egyenlítő gól és Penksa beállítása felpörgette a mieink játékát, de a vendégek ellentámadásai is egycsapásra veszélyesebbé váltak. A 74. percben Goor szabadrúgásból pontosan célozta meg a bal felső sarkot, Szűcs azonban szép vetődéssel elérte a labdát.

László Csaba újabb cserére szánta el magát, behozta a sérüléssel bajlódó Vagnert, s ezzel a cserével is sikerült újabb lendületet adnia csapatának. Hosszú percekre kapuja elé szorult a Feyenoord, előbb Vagner kavarta meg a holland védelmet, aztán Huszti szabadrúgásból, majd Lipcsei kapáslövéssel veszélyeztetett, Penksa pedig csak hajszállal maradt le egy beívelésről.

A Feyenoord azonban átveszélte a kiritkus időszakot, sőt, az utolsó percekben még le is kontrázta a hazaiakat. A Ferencváros a meccs folyamán többet támadott, megnyerhette volna a mérkőzést, de nem tudta kihasználni a hollandok megingásait. László Csaba vezetőedző szerint ez többek között annak is betudható, hogy a bíró három tizenegyesből egyet sem adott meg a Ferencvárosnak.