Vágólapra másolva!
Érzelmektől átfűtött, éjfélig tartó sajtóértekezleten értékelte a csütörtök esti Ferencváros-Feyenoord UEFA-kupa-csoportmérkőzés (1-1) tapasztalatait László Csaba, a zöld-fehérek szakvezetője. Szerinte a hollandoknak "semmi közük nem volt a mérkőzéshez", Ruud Gullit, a vendégek szakvezetője viszont "megérdemelt döntetlenről" beszélt. A holland sajtó Babos Gábor hibáját emeli ki, amelyet Tőzsér Dániel szabadrúgásgóljánál követett el a Feyenoord magyar kapusa.

A két edző jócskán megvárakoztatta az újságírókat, együtt érkeztek a Puskás Ferenc-stadion sajtószobájába, az Iharos-terembe.

"Izgalmas, jó mérkőzés volt, szerintem csapatom jól játszott. Nem tagadom, a 26. percben bekapott gól nagyon rosszul esett, szerintem Babosnak védenie kellett volna Tőzsér távoli szabadrúgását. Ilyen esetben két dolog történhet: vagy sorfalat állít a kapus, vagy nem. Utóbbi esetben viszont - ha gól lesz a szabadrúgásból - övé a felelősség" - fogalmazott Gullit.

- Milyen elképzeléssel léptek pályára?
- Bennünk volt az óvatosság, egy idegenbeli kupameccsen mindig az a lényeg, hogy elkerüljük a vereséget, nem beszélve arról, hogy a vasárnapi, alkmaari tapasztalatok alapján nem szerettünk volna beleszaladni egy nagyarányú verésbe.

- S mi valósult meg haditervéből?
- Szerintem a gyengébb első félidő után a második játékrészben már érvényesült az akaratunk, a cserékkel sikerült felrázni csapatomat, Buffel jól játszott, kár, hogy a hosszabbítás pillanataiban - amikor erre megvolt a lehetőségünk - nem sikerült kiharcolnunk a győzelmet. A Ferencváros kemény és erős ellenfél volt, s a közönség - megítélésem szerint - jól szórakozott.

- Mi a véleménye a mérkőzés hangulatáról?
- Sportszerű légkörben zajlott a találkozó, gratulálok a Ferencváros kezdeményezéséhez, amellyel a rendezők felléptek a futballpályákon tapasztalható rasszizmus ellen.