Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Ligában szereplő Békéscsaba labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Vágó Attila edzőt. Utódjaként Dajka Lászlót emlegetik, ám a Sopronból távozó tréner az MTK és Debrecen ellen még biztosan nem ül le a kispadra. Az Arany Ászok Liga 12. fordulójának slágermérkőzését Debrecenben rendezik, ahol a bajnok Ferencváros vendégszerepel.

Noha többen biztosra veszik, hogy Dajka László lesz Vágó Attila utóda a békéscsabai kispadon, a Sopronból a hét elején távozott tréner elmondta, hogy bizonyos feltételekkel térne vissza a klubhoz, ahol korábban már dolgozott.

- A békéscsabai megkeresés előtt engedje meg, hogy megkérdezzem néhány nap után mennyire sikerült megemésztenie a soproni távozását?
- Korrekt módon váltunk el egymástól, ezért nincs különösebb tüske bennem, ráadásul manapság, a magyar futball jelenlegi helyzetében egy évet eltölteni edzőként egy klubnál, kifejezetten szép eredmény. A tavaszi szereplésünk bravúrosra sikeredett, az őszi közepesre, így aztán nem is távoztunk rossz emlékekkel, azt meg nem tudhatjuk, mi történhetett a háttérben.

- A sportág említett nehézségeivel Békéscsabán is szembesülhet.
- Tudom, ezért is bizonytalan a csabai szerepvállalásom. A vezetőknek ugyanis jeleztem, amennyiben rendezik a korábbi trénerrel, Vágó Attilával az anyagiakat, valamint megkezdik a törlesztést a játékosok felé, elvállalhatom a szakmai munka irányítását. Az MTK és a Debrecen elleni mérkőzéseken azonban még biztosan nem én ülök a csabai kispadon, igaz, továbbra is kapcsolatban maradok a békéscsabai vezetőkkel. Nem félek a feladattól, hiszen ha nem látnám a bennmaradás esélyét, eleve nemet mondtam volna, ugyanakkor mindez csak rendezett viszonyok között sikerülhet, ezért maradt függőben a csabai szerepvállalásom.

Amennyiben Dajka László lesz mégis a Békéscsaba vezetőedzője, úgy a "viharsarki" egyesületnél is egykor kispesti játékostársa, Sikesdi Gábor segíti majd a munkáját, az MTK elleni találkozón Jakab Péter pályaedző irányítja a csapatot. A lila-fehérek 11 forduló után egy győzelemmel, három döntetlennel és hét vereséggel sereghajtók az élvonalban, és a gyenge szereplés miatt menesztette a vezetőség Vágó Atillát.