Vágólapra másolva!
Élre állt a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a 12. fordulóban legyőzte az Evertont, az Arsenal azonban csak egy pontot tudott elhozni Crystal Palace otthonából, amiben nagy szerepe volt a hazaiak magyar kapusának, Király Gábornak is. Pontot szerzett a West Bromwich Albion is Southamptonban, Gera Zoltán ezúttal gólpasszal tűnt ki.

Az első félidőben gyakorlatilag egykapuzott az Arsenal a Crystal Palace otthonában, a hazai védelem azonban jól állta a sarat. A másik oldalon egyedül Lehmann okozott meleg pillanatokat saját kapuja előtt.

A 63. percben egy gyors jobb oldali kényszerítő után Henry vette be Király kapuját, a vendégek azonban nem sokáig örülhettek vezetésüknek, mert két perc múlva Lakisz húzott el a jobb szélen, s középen a bevetődő Riihilahti - a Palace első kapura lövéséből - kiegyenlített. Újabb két perc múlva teljes lehetett volna a fordulat, Lakisz azonban három méterről csodával határos módon a kapu fölé rúgta a labdát.

A fennmaradó időben az Arsenal mindent megtett a győzelem megszerzése érdekében, ezzel azonban a hazaiak előtt is lehetőség nyílt az ellentámadásokra, így mindkét oldalon akadtak helyzetek. Király az egész mérkőzésen magabiztosan védett, a legnagyobb bravúrját a 76. percben, Van Persie 17 méteres, jobb sarokra tartó lövésének hárításakor mutatta be, a gólról pedig nem tehetett. Torghelle Sándor ezúttal nem jutott szóhoz.

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion Southamptonban lépett pályára, s szerzett pontot. A birminghamiek első góljánál a magyar játékos ívelt Robert Earnshaw-hoz, aki fejjel talált a kapuba.

Premier League, 12. forduló:
Crystal Palace-Arsenal 1-1 (0-0)
gól:
Henry (63.), illetve Riihilahti (65.)

Chelsea - Everton 1-0 (0-0)
gól:
Robben (72.)

Southampton - West Bromwich Albion 2-2 (1-2)
gól:
Svensson (28., 87.), illetve Earnshaw (29., 37.)

FC Liverpool - Birmingham City 0-1 (0-0)
gól:
Anderton (77.)

Norwich City - Blackburn Rovers 1-1 (0-0)
gól:
Svensson (56.), illetve Dickov (86.)
kiállítva: Bothroyd (44., Blackburn Rovers)

Tottenham Hotspur - Charlton Athletic 2-3 (0-2)
gól: Keane (69., 11-esből), Defoe (79.), illetve Bartlett (17., 39.),
Thomas (50.)
kiállítva: Bartlett (67., Charlton Athletic)

Aston Villa - Portsmouth 3-0 (3-0)
gól: Whittingham (18.), Angel (25.), Solano (40.)

A 134. derbit rendezik Manchesterben/sport/focivilag/20041105aroma.html?pIdx=3