Társoldalunk:

Újpest-veréssel dobogós a ZTE

2004.11.06. 18:35

Arany Ászok Liga, 12. forduló:
Diósgyőr BFC - Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 10 000 néző
v.: Vad II.
Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Horváth T., Máté, Hornyák (Krajncz 88.) - Belényesi (Polyák 66.), Vitelki, Katona, Virág - Tisza, Egressy (Mogyoródi 77.)
Nyíregyháza: Németh V. - Szatke, Némedi, Vasas (Hegedűs 68.) - Miskolczi, Tóth Sz. (Csillag 81.) - Cipf, Bánka, Pintér - Rob (Darók a szünetben), Faragó
gól: Vasas (23.)
sárga lap: Tóth Sz. (55.), Szatke (62.), Csillag (84.)

23. perc: A vendégek szabadrúgáshoz jutottak 35 m-re Kövesfalvi kapujától. Az ezen a héten igazolt Vasas állt a labda mögé és ballal, nagy erővel a kissé késve vetődő Kövesfalvi mellett a kapu jobb oldalába bombázott (0-1).

83. perc: Bánka beívelése után Darók került kecsegtető helyzetbe, de emelése elsuhant a bal felső sarok fölött.

A rangadó első félidejében a diósgyőriek görcsösen és idegesen játszottak, ráadásul nagy helyzeteiket kihagyták, míg a nyíregyháziak egy szabadrúgásból vezetést szereztek.

A folytatásban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem tudtak kifogni a vendégek kapusán, a szenzációs napot kifogó Németh Viktoron, aki ezzel döntő érdemeket vállalt a nyírségiek sikeréből. A Nyíregyháza az első osztályban első alkalommal győzött a Diósgyőr otthonában.

A mérkőzést követően kisebb botrány alakult ki. A hazai szurkolók egy csoportja rossz néven vette, hogy a második félidőben a Nyíregyházáról érkező drukkerek transzparensen "üzentek" nekik és ahogy a csapatok eltűntek a játékoskijáróban, a nézőtéren megindultak a vendégszurkolók irányába. Néhányan át is ugrották a kerítést és az atlétikai pályán kíséreltek meg "célba érni", ezt viszont a rendőrség roppant hatékony fellépése meghiúsította. A szurkolótáborok találkozója így elmaradt, viszont a nyíregyháziakat csak fél óra elteltével engedték ki a rendőrök a szektorukból.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK