Vágólapra másolva!
Megszerezte idénybeli első győzelmét a Nyíregyháza együttese a labdarúgó Arany Ászok Ligában, miután 12. forduló szombati játéknapján a nyírségiek 1-0-ra nyertek a nagy rivális Diósgyőr otthonában. A Zalaegerszeg szintén 1-0-ra verte az Újpestet, a Békéscsaba nagy meglepetésre pontot rabolt az MTK-tól, míg a Győr vesztett állásból fordított a Vasas ellen.

Arany Ászok Liga, 12. forduló:
MTK Budapest - Előre FC Békéscsaba 1-1 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
V.: Arany T.
MTK: Végh - Balogh, Juhász, Lambulic, Pollák - Bori (Németh, 79.), Jezdimirovic, Horváth (Zabos, a szünetben), Kanta J. (Illés, a szünetben) - Welton Silva, Füzi
Békéscsaba: Simunic - Paróczai (Lázok, 89.), Grujic (Rubint, 83.), Vilotic, Ursz - Balog, Grúz, Vasiljevic, Simon (Tóth Gy., 58.), Funk - Miculescu
gól: Illés (50.), illetve Vilotic (59.)
sárga lap: Pollák (16.), illetve Grúz (24.)

32. perc: Lambulic és Miculescu összefejelt a békéscsabai térfél közepén, és mindkettőjüket ápolni kellett. Bár első látásra súlyosnak tűnt az eset, szerencsére mindkét játékos rövid ápolás után visszatérhetett a pályára.

50. perc: a csereként beállt Illést ugratta ki Welton Silva, a veterán középpályás kicselezte a kapujából kilépő Simunicot, és 10 méterről a hálóba passzolt (1-0).

59. perc: bal oldali szöglet után az előrehúzódó Vilotics jobbról, 5 méterről senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba (1-1).

87. perc: Illés balról, 16 méterről centiméterekkel lőtt a bal alsó sarok mellé.

Eseménytelen, unalmas első félidőt produkált a két együttes. A kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben, a Békéscsaba szervezetten védekezett, az MTK pedig erőtlenül támadott, és többnyire csak az ellenfél 16-osáig jutott el.

A második játékrészben valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok, és ez gólokban is megmutatkozott. Az első valamirevaló helyzetét kihasználó MTK azonban nem tudta megtartani előnyét, így a szintén egyetlen lehetőségével élő vendégcsapat bravúrral elvitt egy pontot a Hidegkuti-stadionból.