Társoldalunk:

Újpest-veréssel dobogós a ZTE

2004.11.06. 18:35

Szerda óta Supka Attila a DVSC-Megaforce NB I-es futballcsapatának szakvezetője. Labdarúgóedző nem állhat magasztosabb, egyszersmind veszélyesebb feladat előtt: a listavezető ellen mutatkozik be új csapata kispadján, mi több, szuperrangadón. Supka Debrecenbe kerülésének körülményeiről is beszélt az [origo]-nak.

"Szerdán reggel negyed kilenckor csörgött a telefonom, Szima Gábor úr, a Debrecen tulajdonosa volt a vonal másik végén. Majdnem kiejtettem a kezemből a készüléket. Szima úr megkérdezte, érdekelne-e a DVSC vezetőedzői posztja, de azt is tisztességesen elmondta, hogy több szakember is képben van. Délutánra megbeszéltünk egy találkozót, s nemsokára meg is egyeztünk" - elevenítette fel az egykori debreceni labdarúgó - 1984 és 1987 volt Supka a Loki játékosa - a három napja történteket.

- Mi volt az első reakciója?
- Az, hogy este meccsem van osztrák csapatommal, a Wiesennel az ottani Landesligában, azaz a burgenlandi tartományi bajnokságban. Tudniillik szerdán még én voltam a Wiesen edzője. Gyorsan döntöttem: megkértem osztrák barátomat, a segédedzőt, hogy ugorjon be helyettem, én pedig a kocsimba ugrottam, és száguldottam Debrecenbe.

- Mi döntött ön mellett?
- Ezt Szima úrtól kellene megkérdezni.

- Hogyan fogadta a csapat?
- Az első foglalkozáson, csütörtökön láttam az arcokon a megdöbbenést, hiszen Sándor Tamásékat is meglepetésként érte Szentes Lázár távozása. Aztán pénteken és szombaton már minden visszazökkent a rendes kerékvágásba. Azt hiszem, elfogadott a csapat.

- Milyen érzések munkálnak most önben a vasárnapi rangadó előtt?
- Nagy lehetőség, egyben óriási megtiszteltetés egy ilyen remek csapat kispadjára kerülni. Bízom benne, hogy sikerül megfelelnem a város és a klubvezetés, a tulajdonosok elvárásainak. Bízom abban, hogy a játékosok átérzik, mennyire fontos mindenkinek ez a vasárnapi összecsapás.

- Azt ugye tudja, hogy a debreceni szurkolók a tavalyi ezüst után idén nem érnék be kevesebbel, mint a bajnoki címmel?
- Persze, hogy tudom, de ahhoz nagyon sok mindennek össze kell jönnie, hogy egy csapat bajnokságot nyerjen. Én természetesen mindent elkövetek ennek érdekében, s remélem, a játékosok is.

- Milyen az edzői hitvallása?
- Mindennek az alapja a biztonságos védekezés, s ha ez megvan, erre lehet építeni egy hatékony támadójátékot.

Ch. Gáll András

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK