Társoldalunk:

A Loki legyőzte és üldözőbe vette a Fradit

2004.11.07. 13:56

A Debrecen Bogdanovic két góljával 2-0-ra legyőzte az éllovas Ferencvárost a labdarúgó Arany Ászok Liga 12. fordulójának rangadóján. Supka Attila új csapatával három pontra megközelítette a táblázaton a címvédő zöld-fehér együttest. Talán nem meglepő, hogy a két csapat edzője - s a duplázó Bogdanovic - eltérően ítélik meg a találkozó történéseit, például Supka Attila és László Csaba merőben másként látta azt, ami vasárnap délben az Oláh Gábor utcai stadionban történt.

Arany Ászok Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Debrecen, 7500 néző
v.: Ábrahám A.
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Madar, 88.), Virág, Sándor, Halmosi - Bogdanovic (Hegedűs, 91.), Kerekes (Sitku, 68.).
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Balog, Leandro - Rósa, Lipcsei, Zováth (Penksa, 62.), Huszti (Tőzsér, 71.) - Vagner (Sowunmi, 79.), Bajevszki.
gól: Bogdanovic (15., 90.)
sárga lap: Kerekes (37.), Sándor T. (59.), illetve Huszti (31.)

15. perc: Sándor indította a jobb oldalon kilépő Bogdanovicot, aki 10 méterről gurított Szűcs mellett a kapuba (1-0). 

 33. perc: egy jobb oldali beívelés után Szűcsről kipattant a labda, Bogdanovic a bal kapufát találta el, majd felszabadult a vendégkapu.

43. perc: Sándor 25 méteres lövését Szűcs a léc alól ütötte fölé.

47. perc: Halmosi indította Kerekest, aki 10 méterről ballal lőtt, Szűcs hárított, s a kipattanó labdát sem tudták a hazaiak a kapuba juttatni.

75. perc: kisebb dulakodás alakult ki a pályán, de Ábrahám játékvezetőnek és segítőinek sikerült lecsillapítania a kedélyeket.

90. perc: Sitku bal oldali beadása után Bogdanovic higgadtan átvette a labdát, majd Szűcsöt is kicselezve közelről a jobb sarokba gurított (2-0).

Sok szabálytalanság jellemezte a találkozó első szakaszát, aztán a Debrecen megszerezte a vezetést, további helyzeteiből azonban nem sikerült gólt szereznie. A ferencvárosi ellenakciók, elsősorban a beívelések sok veszélyt jelentettek a hazai kapura.

A folytatás hasonlóan jó iramú, küzdelmes 45 percet hozott, és bár a Debrecen korábban is eldönthette volna a három pont sorsát, az utolsó pillanatban Bogdanovic révén biztossá tette a győzelmet. A Szentes Lázárt váltó Supka Attila vezetőedző sikerrel mutatkozott be a Debrecenben.

 (MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK