Társoldalunk:

A Loki legyőzte és üldözőbe vette a Fradit

2004.11.07. 13:56

László Csaba, a Ferencváros szakvezetője nem osztotta debreceni kollégája véleményét. "A legnagyobb probléma az volt, hogy az első félidőben kihagytuk a helyzeteket. A második játékrészben már hiába kezdeményeztünk sokkal többet, hiába irányítottuk a játékot, nem sikerült a hálóba találnunk. Szerintem a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének."

- Fáradt volt a csapat a csütörtöki Feyenoord-meccs után?
- Nem mondanám, mert ha olyan mély nyomot hagy bennünk az a találkozó, akkor most beálltunk volna védekezni - ehelyett mi támadtunk. Futottunk, harcoltunk és mi játszottuk azt, amit esetleg a Debrecentől lehetett volna várni, a nyílt sisakos támadófutballt. A DVSC csak kontrázott - oké, tulajdonképpen megérdemelte a győzelmet, mert két góllal többet rúgott.

- Kinyílt az önök védelme, és jól kontrázott a Loki...
- Nem mondanám, hogy annyira kinyíltunk volna, hogy az nem fért volna bele. A négyvédős rendszerből szünet után átmentünk a háromvédős formációba, és erre nem tudott reagálni a Debrecen. Igenis mi uraltuk a középpályát! El tudtuk érni, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, de sajnos a fölényt nem tudtuk gólra váltani. Kíváncsi lennék, hogy amikor Bajevszkit gyanús körülmények között szerelték a debreceni tizenhatoson belül, az tényleg tizenegyes volt-e.

- A Feyenoord ellen hiányolta csapata játékából az agresszivitást, most mindkét csapat agresszívnak tűnt.
- Én úgy gondolom, hogy a Debrecen részéről ez nem agresszivitás volt, hanem alattomosság.

- Csak a Debrecen részéről?
- Minden összecsapásnál "dolgoztak" a kezükkel, visszahúztak, odaütöttek, letapostak, nekilökték az ellenfelet a reklámtáblának. Mindez előfordul a futballban, de úgy érzem, ez több mint agresszivitás.

Ch. Gáll András

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK