Vágólapra másolva!
A Debrecen Bogdanovic két góljával 2-0-ra legyőzte az éllovas Ferencvárost a labdarúgó Arany Ászok Liga 12. fordulójának rangadóján. Supka Attila új csapatával három pontra megközelítette a táblázaton a címvédő zöld-fehér együttest. Talán nem meglepő, hogy a két csapat edzője - s a duplázó Bogdanovic - eltérően ítélik meg a találkozó történéseit, például Supka Attila és László Csaba merőben másként látta azt, ami vasárnap délben az Oláh Gábor utcai stadionban történt.

Arany Ászok Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Debrecen, 7500 néző
v.: Ábrahám A.
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Madar, 88.), Virág, Sándor, Halmosi - Bogdanovic (Hegedűs, 91.), Kerekes (Sitku, 68.).
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Balog, Leandro - Rósa, Lipcsei, Zováth (Penksa, 62.), Huszti (Tőzsér, 71.) - Vagner (Sowunmi, 79.), Bajevszki.
gól: Bogdanovic (15., 90.)
sárga lap: Kerekes (37.), Sándor T. (59.), illetve Huszti (31.)

15. perc: Sándor indította a jobb oldalon kilépő Bogdanovicot, aki 10 méterről gurított Szűcs mellett a kapuba (1-0).

33. perc: egy jobb oldali beívelés után Szűcsről kipattant a labda, Bogdanovic a bal kapufát találta el, majd felszabadult a vendégkapu.

43. perc: Sándor 25 méteres lövését Szűcs a léc alól ütötte fölé.

47. perc: Halmosi indította Kerekest, aki 10 méterről ballal lőtt, Szűcs hárított, s a kipattanó labdát sem tudták a hazaiak a kapuba juttatni.

75. perc: kisebb dulakodás alakult ki a pályán, de Ábrahám játékvezetőnek és segítőinek sikerült lecsillapítania a kedélyeket.

90. perc: Sitku bal oldali beadása után Bogdanovic higgadtan átvette a labdát, majd Szűcsöt is kicselezve közelről a jobb sarokba gurított (2-0).

Sok szabálytalanság jellemezte a találkozó első szakaszát, aztán a Debrecen megszerezte a vezetést, további helyzeteiből azonban nem sikerült gólt szereznie. A ferencvárosi ellenakciók, elsősorban a beívelések sok veszélyt jelentettek a hazai kapura.

A folytatás hasonlóan jó iramú, küzdelmes 45 percet hozott, és bár a Debrecen korábban is eldönthette volna a három pont sorsát, az utolsó pillanatban Bogdanovic révén biztossá tette a győzelmet. A Szentes Lázárt váltó Supka Attila vezetőedző sikerrel mutatkozott be a Debrecenben.

(MTI)

Talán nem meglepő, hogy a két csapat edzője s a játékosok eltérően ítélik meg a DVSC-Ferencváros rangadó történéseit, például Supka Attila és László Csaba merőben másként látta azt, ami vasárnap délben az Oláh Gábor utcai stadionban történt.

"Tudatában voltunk annak, hogy ha a Fradi ma nyer, akkor kilenc ponttal elhúz tőlünk, és ez valószínűleg a bajnokság végét jelenti. Ezért mindent elkövettünk a győzelem érdekében. Meggyőződésem, hogy most érdekesebb lesz a pontvadászat" - nyilatkozta Igor Bogdanovic, a Debrecen szerb csatára, a találkozó két góljának szerzője. Bogdanovic most hat gólnál tart, és felzárkózott klubtársa, a hétgólos Kerekes Zsombor, továbbá a kaposvári Oláh Lóránt mögé.

- Ez volt eddigi legjobb debreceni mérkőzése?
- Nem, tavaly az Újpest ellen jobban játszottam a 2-0 alkalmával. Ez a mostani egy átlagos mérkőzés volt a részemről.

- Mi a véleménye az összecsapásról?
- A Fradi játékosai nyilván kicsit fáradtak voltak a csütörtöki, Feyenoord elleni UEFA-kupa-meccs miatt, ezt mi ki tudtuk használni.

- Második gólja nagyon szép volt...
- Jó beadást kaptam Sitku Illéstől, s mivel éreztem, hogy a bíró hamarosan lefújja a meccset, s vezettünk is 1-0-ra, úgy gondoltam, megengedhetem magamnak ezt a szemtelen cselt. Bejött, de ebben benne volt a harminc évem rutinja és nyugalma is.

- Ki nyeri a bajnokságot?
- Gondolom, a Debrecen.

* * *

Supka Attila ezzel a mérkőzéssel debütált vezetőedzőként a Debrecen kispadján szerdai leszerződtetése után.

- Ilyen bemutatkozásra számított?
- Csak álmomban. Természetesen kimondhatatlanul boldog vagyok. Természetesen ilyen rövid idő után ez még a fiúk érdeme, de remélem, hogy a későbbiekben már én is hozzá tudom tenni a magamét.

- Ez alatt a három nap alatt mit tudott segíteni?
- Azt hiszem, csupán hangulatilag tudtam egy kicsit felhozni a gárdát - meg egy-két apró taktikai trükkel -, szakmailag képtelenség bármit is varázsolni hatvan óra alatt.

- A jó hangulat roppant fontos, mert nem mindegy, hogy egy befelé forduló edző ül a kispadon vagy olyasvalaki, aki képes motiválni a játékosokat...
- Nekem van egy stílusom, felfogásom az edzői munkával kapcsolatban. Minden mérkőzésen együtt élek a játékosokkal, megpróbálom feltüzelni őket. Úgy érzem, ma ez sikerült.

- Úgy érzi, uralták a mérkőzést?
- Szerintem igen, a két gólon kívül még volt legalább három százszázalékos helyzetünk. Ezekből illett volna további gólokat rúgni.

- Milyen reményekkel várja a folytatást?
- Őszintén szólva engem most csak a következő, békéscsabai mérkőzés érdekel. Ahhoz, hogy az őszi szezon végén ott legyünk valahol a tabella elején, győznünk kellene a Viharsarokban is.

- Na de most mi lesz a Wiesennel?
- Meglesz az nélkülem is, szerdán - azon a napon, amikor tárgyalni kezdtem a Debrecennel - egy-egyet játszott a Landesligában az Oberwarttal. Amikor odaszerződtem, a vezetőkkel közöltem, egy jobb ajánlat esetén szeretnék elmenni. Márpedig mi lehet jobb egy debreceni ajánlatnál?

Supka élete nagy lehetősége előtt/sport/magyarfoci/20041106megszerezte.html?pIdx=7