Vágólapra másolva!
A legjobb 16 közé kerülés a tét a spanyol Király-kupában, ahonnan már az első körben kipottyant a Barcelona, a Villarreal, a Valencia, az Espanyol, és a címvédő Zaragoza.

Az előző kör legnagyobb meglepetését a Gramenet okozta, a harmadosztályú gárda hosszabbítás után kiejtette a Primera División éllovasát, a Barcelonát. A kiscsapatra újabb komoly feladat vár, ezúttal az élvonalban várakozáson felül teljesítő, és a harmadik helyen tanyázó Levantét kéne lenyomni.

A tavalyi döntős Real Madrid a Kanári-szigetekre látogat, ahol a másodosztály tizennegyedik helyezettje vár a királyi gárdára. Amikor 2001 decemberében, még az elsőosztályban találkoztak, akkor a Real nyert 2-0-ra, de Mariano Garcia Remón várhatóan pihenteti legnagyobb sztárjait, így nem árt óvatosnak lenni.

Két évvel ezelőtt a Recreativo Huelva és a Mallorca vívta a finálét, a Recre azóta már a második vonalban vitézkedik, a Mallorca pedig ramatyul áll egy osztállyal feljebb, úgyhogy a kupa mindkét csapatnak jó esélyt kínál önbizalomnövelésre.

A Nasticnak jól megy a kupában a nagycsapatok ellen, néhány éve a Real Madridot is elkapták hazai pályán, idén pedig kiverték a címvédő Zaragozát. Csütörtökön a Fernando Torres nélkül felálló Atléticót látják vendégül, és a madridiaknak várhatóan meg kell majd szenvedni a továbbjutásért.

Király-kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
Pontevedra (II. osztályú) - Getafe
Mirandés (III.) - Real Sociedad
Valladolid (II.) - Racing Santander
Cádiz (II.) - Betis
Elche (II.) - Deportivo
Girona (III.) - Osasuna
Cultural (III.) - Athletic Bilbao
Gramenet (III.) - Levante
Recreativo (II.) - Albacete
Córdoba (II.) - Numancia
Terrassa (II.) - Lleida (II.)
Lanzarote (III.) - Mallorca
Ciudad Murcia (II.) - Sevilla
Lorca (III.) - Málaga
Tenerife (II.) - Real Madrid
Nástic (II.) - Atlético Madrid