Vágólapra másolva!
Remekeltek a vendégcsapatok az Arany Ászok Liga 13. - hétközi - fordulójában, hiszen az otthon játszó társulatok mindössze 7 pontot gyűjtöttek be a megszerezhető 24-ből. A Debrecen békéscsabai, az MTK kaposvári, a ZTE pápai és a Fehérvár nyíregyházi győzelme nem számít (bomba)meglepetésnek, arra azonban kevesen számítottak, hogy az Újpest 1-0-s vezetésről vereséget szenved a Honvédtól. A Ferencváros bár nem kapott ki, de a Pécs elleni 1-1-es Üllői úti döntetlen azt jelenti, hogy a második helyezett Lokit már csak egy pont választja el az éllovas zöld-fehérektől. A Sopron és a Vasas - a fővárosi nagyágyúkkal ellentétben - érvényesíteni tudta a hazai pálya előnyét a Győr, illetve a Diósgyőr ellen.

Arany Ászok Liga, 13. forduló:
Nyíregyháza - Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Nyíregyháza, 1500 néző
v.: Megyebíró
Nyíregyháza: Németh V. - Szatke, Némedi, Tóth Sz. - Lakatos, Miskolczi, Pintér, Vasas (Cipf, 36.) - Laskai, Faragó (Nikolic, 67.), Bánka (Rob, 46.).
Fehérvár: Tudor - Kriston, Kuttor, Koller, Csizmadia - Lattenstein, Schwarcz, Szabó T., Tóth B. - Hercegfalvi (Magasföldi, 78.), Horváth F. (Bozic, 87.).
gól: Horváth F. (70.), Tóth B. (88.)
sárga lap: Miskolczi (64.), illetve Horváth F. (37.), Hercegfalvi (38.), Koller (54.)

22. perc: Tóth Sz. 17 m-ről fölé lőtt.

70. perc: Hercegfalvi jobbról Horváth Ferenc elé ívelt, aki 7 méterről
a kapu közepébe lőtt (0-1).

88. perc: Magasföldi kiugratta Tóth Balázst, aki 15 méterről a kivetődő Németh Viktort megelőzve a kapuba emelt (0-2).

Az első félidőben csendesen csordogált a játék, néhány kósza lövéstől eltekintve a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A szünet után élénkebbé vált a küzdelem, a vendégek többször zavarba hozták a hazaiak védelmét és Horváth Ferenc góljával vezetést szereztek. A hátralévő időben a Nyíregyháza már nem tudott újítani, sőt a közepes színvonalú mérkőzés utolsó pillanataiban a fehérváriak bebiztosították győzelmüket.