Vágólapra másolva!
A hét végi nyíregyházi bajnokin Horváth Gábor bemelegítés közben elszenvedett sérülése miatt ugyan hirtelen a kezdőcsapatba került Kriston Attila, a Ferencvárosból hat év után távozó középpályás azonban többnyire csak csereként játszik a fehérvári futballcsapatban.

- Hogy érzi magát Fehérváron?- kérdeztük a "Zizou" becenévre hallgató Kristont.
- Attól függ, milyen szempontból. A csapattársakkal kivétel nélkül jó a kapcsolatom, és most már a szurkolókkal is, noha ők először elég bizalmatlanul fogadtak, mivel korábban, még Fradi-játékosként volt egy afférom az akkor még Fehérváron futballozó Terjékkel. Egy idő után azonban már a drukkerek kérdezgették, miért nem játszom gyakrabban a csapatban.

- És mit válaszolt nekik?
- Nem titok, engem is bosszant, hogy az ősszel általában csak csereként jutok szóhoz, hiszen már nem vagyok tizennyolc éves.

- Mit mond erről az edzője, Csertői Aurél?
- Azt, hogy a csapat jelenlegi szerkezetében egyszerűen nincs posztom. Igazából a jobb oldali futó szerepkörét érzem magamhoz a legközelebb, általában a Fradiban is ezt játszottam, ám szívesen futballozok jobbhátvédként is, mint ahogy a nyíregyházi bajnokin sem éreztem magam idegenül ebben a szerepkörben.

- Nyertek is 2-0-ra, habár ez az idei Fehárvártól nem is meglepő eredmény.
- Így igaz, utoljára a negyedik fordulóban, Debrecenben kaptunk ki, s csak most sajnálhatjuk igazán a Kaposvár és a Pápa elleni döntetleneket, mert ha azokat a meccseket is hozzuk, ott lennénk a dobogó közelében. Kifejezetten jó társaság jött össze a Sóstói-stadionban, s ha az utolós két fordulóban is folytatni tudjuk a sorozatot, akkor az élmezőny tagjaként mehetünk téli szabadságra. Persze akkor lenne teljes az örömöm, ha tevékenyebb részt vállalhatnék a csapat sikereiből.

Bánki József