Vágólapra másolva!
Egygólos brazil győzelmet hozott az a Los Angelesben rendezett bemutató mérkőzés, amelyen az 1994-ben világbajnokságot nyert brazil labdarúgó-válogatott a tíz évvel ezelőtti mexikói együttessel csapott össze. A brazilok mindkét gólját Romario szerezte, akinek ez volt a hivatalos búcsúja a nemzeti csapattól.

A 2-1-es végeredménnyel zárult találkozó a másik oldalon is egy nagyszerű futballista utolsó nemzetközi szereplését jelentette: külön érdekességet szolgáltatott, hogy az ünnepelt Jorge Campos az első félidőben kapust, a fordulás után pedig csatárt játszott.

A 38 éves Romariót 1994-ben - miután öt gólt szerzett a vb-n - az év játékosának választotta a FIFA. Összesen 79-szer szerepelt a válogatottban és 64-szer volt eredményes. A vele egyidős Campos 1994-ben és 1998-ban játszott vb-n (2202-ben is tagja volt a keretnek), és ő volt az első külföldi labdarúgó, aki az észak-amerikai bajnokságba (MLS) igazolt. Jelenleg hazája nemzeti együttesének pályedzőjeként tevékenykedik. A "nagy búcsú" elnevezéssel illetett gálát 52 389 néző látta a helyszínen.

Az idény végén valószínűleg visszavonuló Romario készített egy rövid mérleget is. A csatár szerint a holland Johan Cruyff volt a legjobb edzője, aki 1993 és 1995 között az FC Barcelonánál dolgozott együtt Romarióval.

"Csodálatos emlékek fűznek a katalán csapathoz, Johan mindent tud a labdarúgásról. Nem kérhetett olyat tőlem, amire nemet mondtam volna" - nyilatkozott egy spanyol rádióállomásnak a 39 éves támadó. "Sohasem felejtem el: imádtam az éjszakai életet, sokszor kimaradtam, de egyszer csendesen rám szólt, és én többé nem tettem be a lábam a bárokba".

Romario kifejtette, hogy a jelenlegi futballisták között Zinédine Zidane a király, Ronaldo a legjobb csatár, Ronaldinho igazi labdaművész, Wayne Rooney és Robinho pedig a két legnagyobb ígéret.

A visszavonulásáról is beszélt a 39 éves legenda: "Lehet, hogy 2005-ben még három hónapot játszom a Vasco da Gamában, aztán végleg befejezem. Persze az is megeshet, hogy a Mexikó elleni volt az utolsó meccsem."

A Fluminense három hete tette ki a futballista szűrét, mondván: az öregedő támadó fizikai állapota - enyhén szólva is - kívánni valót hagy maga után, ráadásul állandóan zsörtölődik a vezetőedzővel.