Vágólapra másolva!
Rafa Benítez, a spanyol Valencia volt edzője - jelenleg a Liverpool menedzsere - pert nyert egykori munkaadójával szemben. Eközben tovább folytatódik a csapat vesszőfutása, Barajáék ezúttal a Real Zaragozát nem tudták legyőzni a Primera División 11. fordulójában, az idény eddigi talán legrosszabb mérkőzésén.   

Benítez és erőnléti edzője, a 2003-2004-es szezon végén szintén eltávozott Paco Aiestarán megkapja azt a végkielégítést, amivel a levantei klub tartozik mindkettejüknek nyár óta. A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség jogi bizottsága határozott így első fokon. A döntés értelmében Beníteznek és segítőjének összesen hárommillió euró jár, amit a klubnak azonnal letétbe kell helyeznie, különben Claudio Ranieri, az új edző nem ülhet le a kispadra. A hárommillióban benne vannak a bajnokság és az UEFA-kupa megnyeréséért járó prémiumok, továbbá a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolásáért járó jutalom.

Ezzel azonban a csúnya ügynek csupán az egyik fele zárult le. A Valencia ugyanis feljelentette Benítezt, amiért az úgy távozott, hogy még egy év hátra volt szerződéséből. Emiatt a klub kártérítést követel az edzőtől. A bírósági huzavona vége jövő májusra várható.

Benítez "cserbenhagyásos távozása" még mindig élénken foglalkoztatja a valenciai közvéleményt, amiben minden bizonnyal szerepe van annak is, hogy a Valencia idén csak árnyéka korábbi önmagának. Mivel a csapat az ötödik fordulóban győzött utoljára, a Real Zaragoza elleni hazai mérkőzés előtt nagy volt a fogadkozás a játékosok részéről, a pályán azonban semmi sem valósult meg ebből: bűnrossz mérkőzésen nemhogy gólokat nem lőttek, de még helyzetig sem igen jutottak el Mistáék.

Primera División, 11. forduló:
Athletic Bilbao - Villarreal 2-1 (0-0)
gól:
Urzaiz (46., 52.), illetve José Mari (60.)
kiállítva: Battaglia (Villarreal,73.)

Espanyol - Racing Santander 2-1 (1-0)
gól:
Dani (11.), Maxi (81., 11-esből), illetve Javi Guerrero (55.)

Getafe - Málaga 1-0 (0-0)
gól: Gallardo (46.)

Numancia - Sevilla 2-1 (0-0)
gól: Osorio (83.), Antonio (90.), illetve Puerta (63.)

Osasuna - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól:
Morales (71.)

FC Valencia - Real Zaragoza 0-0

Deportivo - Levante 1-0 (0-0)
gól:
Tristán (56., 11-esből)

Ch. Gáll András