Társoldalunk:

Máltán nem kér újabb zakót a Matthäus-csapat

2004.11.14. 17:22

Hosszú idő után újra meghívót kapott a válogatottba Füzi Ákos - az MTK futballistája legutóbb az év eleji ciprusi tornán szerepelt Lothar Matthäus együttesében. A szövetségi kapitány azért szavazott bizalmat a ballábas játékosnak, mert Füzi az utóbbi időben erőszakosabban futballozott.

- Meghökkent a meghívón, netán számított rá? - kérdeztük Füzit.
- Mindkettő, hiszen utoljára a februári ciprusi tornán lehettem válogatott, azóta viszont nem került szóba a nevem. Ezért meglepődtem, ugyanakkor folyamatosan bíztam is a visszatérésben.

- A kapitánnyal beszélt az újabb lehetőségről?
- Külön nem, viszont a vasárnapi edzés előtt jelezte, hogy az utóbbi időben egészségesen agresszívnek tűnt a játékom, ezért hívott meg újra.

- Mivel egy játékos általában érzi, mekkora esélye van a csapatba kerülésre, ön mit gondol, játszik majd a máltai Eb-selejtezőn?
- Reálisan nézve nem valószínű, hogy a kezdőcsapatban kapok szerepet, hiszen a posztomon Huszti Szabolcs az utóbbi időben joggal játszotta be magát a válogatottba, ám azért reménykedem. Ha kell, csereként is szívesen pályára lépnék, de ennél is fontosabb, hogy nyerjünk Máltán. Kivétel nélkül tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra csak a győzelem adhat további reményt a csoportból való továbbjutásra. Ennek megfelelően igen elszánt a hangulat a keretnél, amiből szerintem csak jó sülhet ki, vagyis a három pont begyűjtése.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK