Vágólapra másolva!
Kevesen tudják, de a Premier League-ben szereplő négy magyar légióson (Gera Zoltán, Fülöp Márton, Király Gábor, Torghelle Sándor) kívül az angol másodosztályban is szerepel három honfitársunk. Méghozzá mindhárom játékos - Fekete Ádám, Vass Ádám és Zsivóczky Norbert - ugyanazon csapat, a Premier League osztályozójától négy pontra lévő Stoke City alkalmazásában áll. 

A 24 csapatos másodosztályban, azaz a Championshipben 9. helyezett együttesben egyelőre még nem mutatkozhattak be a futballisták, ám nem azért, mert a képességeikkel lenne gond. A magyar különítmény tagjai még csak 17 esztendősek, azaz bőven van idejük tehetségük bizonyítására, ráadásul még csak a közelmúltban költöztek a szigetországba. Addig is a Stoke játékosakadémiáján próbálják rátermettségükről meggyőzni edzőiket.

Persze mindannyian benne vannak a magyar U17-es válogatott keretében, sőt mi több, nem kis részben Szalai László együttesének köszönhetik, hogy a "futball hazájába" szerződhettek. A gárda ugyanis nagyszerűen szerepelt az idei évben: megnyerte a ráckevei nemzetközi tornát, valamint bronzérmes lett a lengyelországi Syrenka-kupán.

"Sok jó képességű játékos van a keretben, de ami a legfontosabb, nagyon jó szellemiségű, bátor, magabiztos gárda gyűlt össze" - dicsérte csapatát az mlsz.hu-n a szövetségi edző a sikerrel megvívott tornák után. Akik élőben szurkoltak a fiataloknak, azok mindannyian áradoztak a látottakról, s úgy tűnik, a játékosmegfigyelőket sem hagyta hidegen néhány magyar tehetség teljesítménye.

A ráckevei torna után Belgiumból és Angliából is érkeztek telefonhívások az MLSZ-be, s az érdeklődők minden esetben az U17-es játékosok elérhetőségét szerették volna megtudni. A lezajlott tárgyalásokat követően kora ősszel Zsivóczky Norbert és Fekete Ádám, majd néhány héttel később Vass Ádám is a közép-angliai Stoke City együtteséhez igazolt.