Vágólapra másolva!
Jól sikerült a soproni Bárányos Zsolt és az újpesti Kőhalmi András próbajátéka az angol másodosztályú Leeds Unitednél, s mindkét középpályásnak jó esélye van a szerződtetésre. Az Elland Roadról érkező leedsi vezetők hamarosan egy magyar bajnokin vagy MK-meccsen megtekintik a 29 esztendős Bárányos játékát, a 23 éves lila-fehér csatárt viszont már most vasárnap Győrben megnézik.

- Szerencsére erővel is bírtam a meccseket, valamint az edzéseket - mondta Bárányos a próbajátékról -, a két fellépésen pedig egy gólt lőttem, és adtam egy gólpasszt is. Talán ennek köszönhetően váltunk el úgy a vezetőktől, hogy hamarosan találkozunk.

- Ez mit jelent, az angolok jönnek Magyarországra, avagy ismét kiutazik Leedsbe?
- Az előbbi, vagyis az angol klub vezetői jönnek el a Sopron egyik meccsére, de azt még nem tudom, melyikre. Szombaton Diósgyőrben játszunk, az utolsó fordulóban odahaza a Fehérvárral, s közben a Debrecennel meccselünk a Magyar Kupában.

- Reálisan mennyi esélyt lát a szerződtetésére?
- Egyre jobban bízom ebben, hiszen a Leeds menedzsere, Kevin Blackwell elégedett volt velem, no meg az újpesti Kőhalmival is, így valóban van esély a megállapodásra. Erre azonban csak januárban kerülhet sor legkorábban. Addig nekem egy dolgom akad, minél jobban játszani és győzelemhez segíteni a Sopront. Ez már csak azért is fontos lenne, mert az utóbbi évek kálváriája után - amikor is több menedzser csak hitegetett -, Sopronban végre jó helyre kerültem. Formába is lendültem, azaz szeretném, ha jól fejeződne be számomra és a csapat számára is az őszi idény. A Leeds szerződése meg hab lenne a tortán az elmúlt két év keserveiért.

Kőhalmi András szintén két edzőmeccsen lépett pályára Leedsben, és immáron második próbajátékán is jó benyomást keltett a klub szakmai vezetésében. A 23 esztendős játékos csütörtökön már itthon edzett a társakkal, s minden valószínűség szerint vasárnap Győrben megtekintik a játékát az angolok megfigyelői. A lila-fehérek honlapja szerint a Leedsnek már csak az Újpesttel kell megállapodnia Kőhalmi leigazolásáról, aki ebben az esetben januártól már a szigetországban folytathatja a pályafutását.

Bánki József