Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája legkiegyensúlyozottabb csoportjában, a B jelűben az egyaránt hét-hétpontos spanyol Real Madrid és a német Bayer Leverkusen a Bernabeu-stadionban csapott össze egymással, ám az 1-1-es döntetlen a Romát verő Kijev malmára hajtotta a vizet. Nyert a Juventus és a Bayern, a bajorok ezzel továbbjutottak. A MU 2-1-re verte a Lyont, így győzelemmel, s továbblépéssel köszöntötte az ezredik alkalommal kispadon ülő Sir Alex Fergusont.

Real Madrid - Leverkusen 1-1 (0-1)
Madrid, Bernabeu-stadion, 72 ezer néző
v.: Hamer (luxemburgi)
Real Madrid: Casillas - Salgado, Samuel, Helguera, Roberto Carlos - Figo, Guti, Zidane, Beckham (Morientes, 54.) - Raúl, Ronaldo
Leverkusen: Butt - Roque Junior, Juan, Nowotny, Placente - Schneider, Krzynówek (Freier, 76.), Babic, Ramelow - Berbatov, Voronyin (Balitsch, 83.)
gól: Raúl (69.), illetve Berbatov (37.)

A Bajnokok Ligája első csoportkörében nagy meglepetésre a német Bayer Leverkusen kiütéses, 3-0-s győzelmet aratott a Real Madrid ellen. Egy olyan mérkőzésen, amelyen a gyógyszergyáriak akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Az 5. fordulóra az a furcsa helyzet állt elő, hogy a B csoportban három csapat is 7-7 ponttal állt, közte a két gárda.

A madridi visszavágónak tehát a továbbjutás szempontjából volt sorsdöntő jelentősége. Az ominózus összecsapáshoz képest Madridban már nem Camacho, hanem Mariano García Remón ült a kispadon, akivel a királyi klub zsinórban kilenc alkalommal nem kapott ki. Aztán a hét végén jött a Barcelona elleni újabb 0-3...

Luís Figo bokasérülése javult annyit, hogy a portugál klasszis a kezdőcsapatban kapott helyet, s Pavón helyét elfoglalta a szombati rangadót kihagyó Iván Helguera is a védelem tengelyében.

A Leverkusen is 0-3-mal melegített, a Bayer a Schalkétól kapott ki. A hírek szerint Klaus Augenthaler speciális taktikát dolgozott ki a Madrid ellen, ennek értelmében a Roque Junior, Juan, Nowotny trió kapott helyet a védelemben. Eltiltás miatt Robson Pontét kellett nélkülözni.

Közhellyel élve azt lehetne mondani, negyedórán keresztül csak ismerkedtek egymással a csapatok, aztán Krzynówek megunta a tétlenséget, 20 méteres lövése azonban a léc fölé szállt. A 25. percben Beckham szabadrúgását védte könnyedén Butt.

A 34. percben kimaradt a mérkőzés legnagyobb helyzete: egy balról kapu elé végott labdába senki sem ért bele, ez megzavarta Casillast, akiről kipattant a labda, az érkező Krzynówek viszont az üres kapu helyett a jobb felső sarok mellé bikázott. Két perccel később már nem volt ekkora szerencséje a Realnak: ugyanolyan bal oldali előreívelésre Voronyin csukafejessel érkezett az ötös bal sarkánál, ám a lécet találta telibe. Szerencséjére a visszapattanót Samuel nagyon suta mozdulattal saját kapuja felé fejelte, az ott tébláboló Berbatov pedig egy lépésről nem hibázott (0-1). Rákapcsolt a Madrid, előbb Ronaldo rontott, majd Raúl fejelt a jobb kapufa mellé.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Real, ám erre majdnem Beckham fázott rá, aki egy támadás során csúnyán ütközött Roque Juniorral, s csak hosszabb ápolás után térhetett vissza a pályára.

Aztán megvillant a Bayer is, Samuel borzasztó rossz sarkazását követően Krzynówek került ismét helyzetbe, de kisodródva csak Casillast találta el. Őrületes offenzívát indított a Madrid, Beckhamet Morientes váltotta, Salgado lövését Butt fogta.

A 67. percben Morientes is kihagyta a kihagyhatatlant, s két méterről fejelt a kapu mellé. Két perccel később a meccs legszebb jelenete már gólt eredményzett: Figo két csel után pazarul kényszerítőzött Zidane-nal, majd elgurította Butt mellett a labdát, így Raúlnak két lépésről csak a kapuba kellett belsőznie (1-1).

A 74. percben Roberto Carlos bombáját tolta szögletre a német kapus, majd Samuel fejelt a jobb kapufa mellé. Újabb három perc, újabb iskolajáték: ezúttal Ronaldo közeli lövése Roque Junioron megpattanva csattant a kapufán.

A 80. percben büntetőhöz jutott a Real: Zidane biciklicsellel betört a 16-oson belülre, ahol Juan buktatta. A büntetőhöz Figo állt, s lövését a balra dőlő Butt kiütötte.

Az utolsó tíz percben mindkét csapat nyílt sisakkal rohamozott, de gólt már nem sikerült elérnie.

A csoport élére így a Dinamo Kijev ugrott, amely hazai pályán legyőzte az AS Romát.

Dinamo Kijev - AS Roma 2-0 (0-0)
Kijev, Olimpiai-stadion
v.: Riley (angol)
Dinamo: Sovkovszkij - Ghioane, Gavrancic, El-Kadouri - Sablic, Guszin - Guszev (Leko, 65.), Yussuf, Diogo Rincon - Kleber, Verpakovskis (Sackih, 77.)
AS Roma: Pelizzoli - Scurto, Dellasz, Ferrari - Sartor (Cufre, 77.), Aquilani, Perrotta, Candela - Cassano - Mido (D'Agostino, 54.), Corvia
gól: Dellasz (öngól, 73.), Sackih (82.)
piros lap: Scurto (76.)