Vágólapra másolva!
Bár már 2-0-ra vezetett a Juventus az Inter otthonában az olasz bajnokság 13. fordulójában, a milánói kék-feketék egyenlítettek, ezzel a szezonban tizenegyedszer is megosztoztak a pontokon az ellenféllel. A Milan a remek formába lendült Hernán Crespo góljával 1-0-ra nyert a Chievo otthonában, és négy pontra csökkentette a hátrányát a Juventusszal szemben. Némi meglepetésre a Lazio hazai pályán 3-2-re kikapott a Cagliaritól.

Az első félidőben elég óvatosan mozogtak a csapatok a San Siróban, az Internél Van der Meyde és Davids fölészálló lövését, illetve Adriano Buffon kezében elhaló szabdrúgását jegyezhettük fel, a Juventus részéről Nedved fejelt veszélyesen kapura, ám Davids a gólvonalon mentett, aztán Zalayeta bólintott a léc fölé.

A második játékrészben nyolc percet kellett várni az első gólra, Nedved lőtt 24 méterről, a cseh irányító lökete irányt változtatott Zalayeta térdén, és a bal sarokba vágódott. Tíz perccel később Mihajlovic föld-levegő rakétáját hatástalanította Buffon, majd a következő támadásból büntetőhőz jutottak a Zebrák, a Camoranesi labdájával kiugró Zalayetát, ugyanis elütötte Toldo. A labda mögé Ibrahimovic állt, és bár az Inter kapuvédője belekapott a labdába, menteni nem tudott.

Mancini kockáztatott, behozta Recobát és Vierit, és bejött a húzása, a 79. percben ugyanis az uruguayi emelt Vieri elé, aki éles szögből ballal kilőtte a hosszú sarkot. A gól feldobta a milánóiakat, és öt perccel a rendes játékidő vége előtt Martins adott be jobbról, Thuram középen elvétette a labdát, nem úgy Adriano, aki ballal, kapásból a léc alá helyezett. A vége tehát döntetlen lett, de ennek az iksznek minden bizonnyal örülnek a kék-feketék, még akkor is, ha ez már a tizenegyedik pontosztozkodásuk volt a szezonban.

A Milan a Sahtar elleni BL-mérkőzésen bevált felállással kezdett a Chievo ellen, azaz Crespo volt egyedül elöl, mögötte pedig Kaká és Rui Costa szervezte az akciókat. Az első félidőben főleg a brazil és az argentin akciózott veszélyesen, de Marchegianinak Seedorf lövésénél kellett a legnagyobbat védenie. A másik oldalon Tiribocchi és Baronio is a kapufát találta el, azaz a hazaiak is mindent megtettek a gólszerzés érdekében.

Ez végül a Milannak jött össze, Kaká labdája után Crespo lépett ki a beragadó védök között, és ballal a kapuba lőtt. Didának a második félidőben is volt dolga, Baronio szabadrúgásánál például hatalmas bravúrral védett, a lövés ugyanis megpattant Seedorf fején. Végül maradt a 0-1, így a piros-feketék négy pontra megközelítették a Juvét.

A Lazio harmadik vereségét szenvedte el hazai pályán, és ebben a Langella, Zola, Esposito trió volt a ludas, ugyanis a Cagliari támadósorával nem bírt a rómaiak védelme. Hiába szerzett Pandev egy szöglet utáni közeli góllal vezetést a Sasoknak, előbb Langella bőrözte fel Peruzzit, aztán Esposito perdített Sereni kapujába (Peruzzi ugyanis utolsó emberként felvágta Espositót, így mehetett zuhanyozni), majd Zola lőtt a léc alá, és Oddo szépítése későn jött.

A Palermo is idegenben nyert, a szicíliaiak gólzsákja, Toni ezúttal két asszisztot jegyzett, előbb Zauli, majd Brienza talált be az átadásából. A Sampdoria a ráadásban szerezte meg a győztes gólt a Parma ellen, Bovo tizenegyest érően rántotta le Flachit, és a sértett nem kegyelmezett. A Bologna-Lecce találkozó 0-0-ra végződött, ennek ellenére lehetett volna 5-3 is, de a hazaiknál Pagliuca, a vendégeknél Sicignano parádézott a kapuban.

A Fiorentina elhozott egy pontot Messinából, Ariatti rövidsarkos lökettel a firenzeieknek szerzett vezetést, aztán Parisi büntetőből egalizált, és bár a hazaiak közelebb voltak a győzelemhez, végül maradt a döntetlen. Az Atalanta még mindig nyeretlen, ezúttal a Reggina győzte le a bergamóiakat, Paredes fejese Budanról pattant be saját kapujába.

Serie A, 13. forduló:
Atalanta - Reggina 0-1 (0-1)
gól: Paredes (11.)
piros lap: Marcolini (79., Atalanta)

Bologna - Lecce 0-0

Brescia - Palermo 0-2 (0-2)
gól: Zauli (10.), Brienza (24.)

Chievo - Milan 0-1 (0-0)
gól: Crespo (50.)

Lazio - Cagliari 2-3 (1-1)
gól: Pandev (7.), Oddo (80., 11-esből), illetve Langella (34.), Esposito (65.), (Zola (71.)
piros lap: Peruzzi (57., Lazio)

Messina - Fiorentina 1-1 (0-0)
gól: Parisi (69., 11-esből), illetve Ariatti (54.)

Sampdoria - Parma 1-0 (0-0)
gól: Flachi (93., 11-esből)
piros lap: Bovo (92., Parma)

Internazionale - Juventus 2-2 (0-0)
gól:
Vieri (79.), Adriano (85.), illetve Zalayeta (53.), Ibrahimovic (65., 11-esből)