Vágólapra másolva!
A utóbbi időben döntetlent döntetlenre halmozó, s a 49. perctől emberhátrányban játszó Internazionale Adriano mesterhármasának is köszönhetően 5-0-ra legyőzte a Messinát a az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának első szombati mérkőzésén. Az AC Milan az utolsó tíz percben 0-1-ről fordított a bennmaradásért küzdő AC Parma vendégeként. 

Hatvanhét perc lelkes bekkelés után a semmiből szerzett vezetést a Parma az AC Milan ellen: Gilardino egy jobb oldali szabadrúgást követően hat méterről csúsztatott a megtorpanó Dida kapujába. A kérdés innentől már csak az lehetett: kibírják-e a hazaiak a még egy fokozattal feljebb kapcsoló milánóiak nyomását. Nem bírták ki. A 82. percben jobb oldali szöglet után Tomasson fejlt bele a labdába, amelyet aztán Kaká egészen közelről továbbított hálóba.

Nem akármilyen hajrá következett ezután, mindkét oldalon kialakultak nagyobb helyzetek, majd a 89. percben egy milánói bal oldali beadást követően a labda némi szerencsével Pirlo elé került, aki 10 méterről bevette a pármai kaput. A végén Tomasson lőtt még egy kapufát, a Milan pedig, ha nehezen is, de behúzta a meccset.

A szombati játéknap másik mérkőzésén a legutóbbi hét fordulóban döntetlent játszott Internazionalének végre kijött a lépés: a góllövőlistát 13 találattal vezető Adriano mesterhármasának is köszönhetően 5-0-ra legyőzte a Messinát, méghozzá úgy, hogy a 49. perctől emberhátrányban játszott.

Serie A, 14. forduló:
Internazionale - Messina 5-0 (3-0)
gól:
Adriano (3., 14., 36.), Elefteropulosz (55., öngól), Vieri (84.)
piros lap: Toldo (49., Internazionale)

AC Parma - AC Milan 1-2 (0-0)
gól:
Gilardino (67.), illetve Kaká (82.), Pirlo (89.)