Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Chelsea gól nélküli első félidő után az utolsó 30 percben négy gólt vágott a Newcastle Unitednek, azaz Jose Mourinho csapata továbbra is magabiztosan menetel.  A tabellán 2. Arsenal, 3. Everton és 4. Manchester United egyformán 3-3 gólt szerezve nyert. Gera Zoltán együttese, a sereghajtó West Bromwich Albion 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett, de végül 3-2-re kikapott a Portsmouth vendégeként. A  magyar játékos a 70. percig volt a pályán.

A Szarkák tartalékosan léptek pályára a Stamford Bridge-en, hiszen Shearer, Butt, O'Brien és Carr is sérült, ráadásul nyomasztó emlék lehetett a többieknek a tavalyi 5-0-s zakó. Ennek ellenére jól kezdett a Newcastle, és bár Terry szerzett egy lesgólt a 15. percben, mégis a vendégeknek volt először helyzete, Robert szabadrúgását Cech épphogy kiszedte a jobb pipából. Aztán Dyer kiugratása után ismét a cseh kapus remekelt, Bellamy lövésébe vetődött bele, Robert pedig a kapu mellé ágyúzta a kipattanót.

Tiago távoli löketénél kellett először aggódnia Givennek, a Newcastle portásának, de az ír hálóőr, ha nehezen is, de hárított. Aztán Given is tehetetlen volt, de Gudjohnsen megkönyörült rajta, Bramble és Jonsen hibáját kihasználva egyedül mehetett kapura, ám a jobb kapufa mellé emelt. A második félidő is egy Robert szabadrúgással kezdődött, Cech ezúttal a jobb alsónál tornászta ki a labdát. A 63. percben megszerezte a vezetést a szünet után rákapcsoló Chelsea, Makelele ívelt Drogbához, aki Lampard elé fejelt, és a Kékek nyolcasa bal lábbal, 10 méterről a hálóba zúdított.

Hat perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn, Lampard indította Drogbát, Bramble nem volt elég határozott, így az elefántcsontparti levette a játékszert, áthúzta a bal lábára, és a jobb sarokba csavart. Innentől kezdve azt csináltak a londoniak, amit akartak, Kezman kapufát lőtt, majd a végére maradt még két gól, előbb Robben lépett ki, csinált egy Vincze Ottó-féle visszahúzós cselt, aztán Given támaszkodó lába mellett a hálóba gurított, végül Duff harcolt ki egy tizenegyest, amit Kezman szemtelenül, Panenka-módjára, a léc alá emelve értékesített.

Premier League, 16. forduló:
Chelsea - Newcastle United 4-0 (0-0)
gól:
Lampard (63.), Drogba (69.), Robben (89.), Kezman (90., 11-esből)

Aston Villa - FC Liverpool 1-1 (1-1)
gól:
Solano (44.), illetve Kewell (13.)

Arsenal - Birmingham City 3-0 (1-0)
gól:
Pires (32.), Henry (80., 86.)

Everton - Bolton Wanderers 3-2 (1-1)
gól:
Ferguson (45.), Gravesen (75.), Dzsaidi (86., öngól), illetve Davies (16., 59.

Manchester United - Southampton 3-0 (0-0)
gól:
Scholes (53.), Rooney (59.), C. Ronaldo (89.)

Norwich City - Fulham 0-1 (0-1)
gól:
Cole (7.)

Portsmouth - West Bromwich Albion 3-2 (1-2)
gól:
Purse (35., öngól), de Zeeuw (85.), Lua-Lua (89.), illetve Stefanovic (14., öngól), Earnshaw (45.)

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)
gól:
Keane (56.)